bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,669.06 1.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,042.84 1.90%
bnb
BNB (BNB) $ 555.69 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 141.38 2.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520847 3.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483805 3.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152154 0.39%

Halka Açık Bitcoin Madencilik Şirketlerinin Hisseleri Düşüyor

Halka Açik Bitcoin Madencilik Şirketlerinin Hisseleri Düşüyor

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş, birçok kripto şirketini etkilerken doğal olarak halka açık madencilik şirketlerini de etkiledi. Özellikle piyasa değerine göre en büyük 5 Bitcoin madencilik şirketinin hisseleri, yılın başından bu yana oldukça düştü. En çok değer kaybeden şirket ise Riot Blockchain oldu.

Bitcoin Madencilik Şirketlerinin Hisseleri Düşüşte

Arcane Research analisti Jaran Mellerud’un Twitter üzerinden paylaştığı verilere baktığımızda, piyasa değerine göre en büyük 5 madencilik şirketinin, yılın başından bu yana (YTD) yüzde 50’den fazla kayıp yaşadığını görüyoruz. Öyle ki Marathon Digital Holdings yüzde 62 düşerken, Hut8 yüzde 63 düşüş yaşadı. Riot Blockchain ise yüzde 65 ile en büyük YTD kaybına uğrayan şirket oldu.

Bu kayıpların şüphesiz sebebi ise çoğunlukla Bitcoin’in performansına endeksli bu şirketlerin, Bitcoin (BTC) fiyatından oldukça etkilenmesi. Bununla beraber şirketlerin neredeyse hepsi aktif olarak çıkardıkları Bitcoin’leri (BTC) ellerinde tuttuklarından, değer bazında da hazinelerinin değeri düşmüş oluyor. Bu yüzden özellikle son birkaç gündür yaşanan yoğun düşüş trendi madencilerin hisselerini de beraberinde aşağıya çekiyor. Öyle ki en iyi performans gösteren madencilik şirketi CleanSpark bile yüzde 41‘lik bir kayıp yaşadı.

Diğer taraftan genellikle Bitcoin’in fiyatında bir düşüş yaşandığında, küresel hash oranı da düşmekte. Ancak bu düşüşte tam aksine bir yükseliş yaşanıyor. Öyle ki geçtiğimiz gün düşüşün başlamasıyla birlikte 221.74m olan işlem gücü şu anda 222.406m’e çıkmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala