bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,373.98 3.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,063.54 2.05%
bnb
BNB (BNB) $ 549.56 2.84%
solana
Solana (SOL) $ 140.01 4.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502167 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453058 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150413 1.18%

Güney Afrika’da Kripto Paraların Durumu

Guney Afrikada Kripto Paralarin Durumu 1

Güney Afrika’da kripto para birimlerini benimsemede hiç şüphesiz birçok düzenleyici aksaklık yaşadı. Bölgedeki çoğu ülke, COVID-19’un etkileri ortaya çıkarken bile ekonomik belirsizlikler altında ezilmemek için mücadele ederken pek çok Afrikalı ve özellikle de Y kuşağı artık hükümeti beklemiyor gibi görünüyor.

Birçok Afrika hükümeti kripto para birimleri konusunda ne yapacaklarını hemen hemen bilmiyor, ancak son zamanlarda bazı ilerlemeler kaydedildi. Örneğin Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, son zamanlarda yaptığı bir açıklamada dijital varlıkları resmi olarak tanımladı. Kenya’da yetkililer, kripto para birimlerini dolandırıcılık ile karşılaştırma seviyesinden; altta yatan blok zinciri teknolojisiyle ilişkili zorlukları ve faydaları incelemek için bir görev gücü kurmaya gittiler.

Yıllar geçtikçe, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para varlıklarının yasallığı bölge genelinde önemli ölçüde farklılık gösterdi ve Afrika hükümetlerinin %60’ından fazlası henüz durumlarını bildirmedi.

Bazı ülkeler kripto para birimlerine desteklerini açıkça beyan ederken, çoğu ülke ya tam ya da kısmi yasaklar yayınladı. Bununla birlikte, en yaygın görüş ihtiyatlılıktır. Kenya, Gana, Lesotho, Svaziland, Uganda, Zambiya ve Zimbabwe gibi ülkeler, kripto para ticaretini veya kullanımını aktif olarak yasaklamadan vatandaşlarını kripto para birimleri konusunda uyardı. Namibya ve Burundi gibi diğer ülkeler de kullanımı yasaklamamakla birlikte, tüketicinin korunmamasını gerekçe göstererek ticarete karşı yasaklar koydu.

Kenya’da gördüklerine benzer bir açıklama Ugandalı hükümetten de geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala