bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,662.86 0.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,232.02 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 156.29 1.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54499 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501155 2.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161605 0.74%

Goldman Sachs CEO’su, Kripto Para Endüstrisinde “Büyük Evrim” Bekliyor

goldman

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, CNBC’nin Squawk Box programında verdiği röportajda, önümüzdeki yıllarda dijital para alanında “büyük bir evrim” yaşanacağını belirtti.

“Bu gelişen bir sektör. Önümüzdeki yıllarda da nasıl gelişeceğine dair büyük bir evrim meydana geleceğini düşünüyorum.”

Düzenleyicilerin engellerine rağmen Goldman Sachs, müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda kripto parayı desteklemenin yollarını arıyor. Soloman, bankanın dijital para birimlerini “proaktif bir şekilde” düşündüğünü ifade ediyor.

“Dijital para birimleri ve paranın dijitalleşmesi hakkında, proaktif bir şekilde düşünmeye devam ediyoruz.”

Goldman Sachs’ten Bitcoin (BTC) Hamlesi

Goldman Sachs, 2018’de rafa kaldırdığı kripto para projesine tekrardan şans vermeye karar verdi. Dünyaca ünlü banka, kriptolara artan ilgiyle birlikte, Bitcoin ETF yarışına da girdi. Goldman Sachs, Morgan Stanley’i takip ederek, müşterilerine Bitcoin sunma çalışmalarına başladı.

Goldman Sachs’ın küresel dijital varlıklar başkanı Mary Rich, yatırımcıların kripto paraya bir enflasyon koruması olarak baktıklarını ifade etti:

“Kripto varlıklara enflasyona karşı bir koruma olarak bakan müşteriler söz konusu. Geçen yılki makro zemin de buna kesinlikle önemli bir katkıda bulundu.”

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala