bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,002.88 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.65 4.07%
bnb
BNB (BNB) $ 592.03 2.44%
solana
Solana (SOL) $ 135.02 4.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514737 0.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453501 3.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140666 6.31%

Genesis’ten milyarlarca dolarlık Bitcoin hamlesi

genesis bitcoin

Geçtiğimiz yıllarda iflas bayrağını çeken kripto kredi şirketi Genesis, alacaklılarına olan borcunu ödemek için satışlara devam ediyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre Genesis, elindeki spot Bitcoin ETF hisselerini elden çıkarıyor.

Bloomberg’in paylaştığı habere göre batık şirket, hisse başına 58,50 dolar maliyet ile toplamda 36 milyon dolarlık Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hissesini sattı. Genesis, GBTC paylarını elden çıkarmak için mahkemeden 2 Şubat 2024 tarihinde izin almıştı.

Mahkemeden gelen onay haberinden günümüze GBTC’nin pay başına fiyatı yarı yarıya arttı.

Neden Bitcoin satın alıyorlar?

Genesis, GBTC hisselerini elden çıkarmaya devam ederken bir yandan da Bitcoin satın alıyor. Şirket, 2 Nisan 2024 tarihinde 65,685 dolar ortalama ile 32 bin 41 adet BTC’yi portföyüne ekledi.

Batık kripto şirketi, kasasına eklediği Bitcoin’ler ile alacaklılarına borçlarını ödemeyi hedefliyor. 32 bin 41 adet BTC, günümüzde 2,18 milyar dolar piyasa değerine sahip.

ABD’li kripto borsası Coinbase, Genesis’in hamlelerinin yarattığı paniği bir açıklama ile yatıştırmıştı. Borsa, yaptığı açıklamada şirket ödemelerinin kripto ekosisteminin içerisinde kalacağına olan inancını dile getirmişti.

Batık kripto şirketinin iflas planına göre alacaklılar, haklarını Bitcoin ve doğrudan nakit olarak talep etmte hakkına sahip.

Genesis’e ne oldu?

Kripto borç şirketi Genesis, çeşitli faktörler nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirket, 2022’nin sonlarında kripto piyasasındaki büyük çöküşlerden ciddi şekilde etkilendi.

Özellikle, TerraUSD’nin çöküşü ve ardından FTX ve Three Arrows Capital gibi büyük kripto firmalarının iflasları, Genesis’in işlerinde büyük zararlara yol açtı. Bu firmalardan alacaklı olan Genesis, alacaklarını tahsil edemedi ve likidite krizi yaşadı. Ayrıca, kripto piyasasındaki genel düşüş, müşteri çekmelerinin artmasına ve varlık değerlerinin düşmesine neden oldu.

Bu koşullar altında, Genesis 2023 Ocak ayında Chapter 11 iflas koruması başvurusunda bulunarak yeniden yapılanma sürecine girdi. Bu süreçte, borçlarını yeniden yapılandırmayı ve işletmesini sürdürülebilir bir şekilde devam ettirmeyi hedeflemektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala