bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,256.95 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,243.07 2.97%
bnb
BNB (BNB) $ 595.25 1.13%
solana
Solana (SOL) $ 140.44 1.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518416 1.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464255 0.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147251 1.31%

Ferahlatan analiz: Bitcoin boğası bitmedi!

Bitcoin boga beklentisi

QCP Capital, gün içerisinde yayımladığı bir analizde ABD etmenli bir dalgalanmanın olabileceğini, ancak Bitcoin boğasının henüz bitmediğini ifade etti.

Kripto para piyasası son günlerde keskin bir düşüş yaşadı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 18 Mart tarihinden bu yana birçok önemli faktör nedeniyle 60.770 dolara kadar geri çekildi. BTC’deki düşüş, kripto piyasasında genel bir düzeltme olarak algılandı. Birçok yatırımcı ise halving öncesi boğa koşusunun tamamlandığını iddia etti.

Kripto piyasası üzerine bir analiz yayımlayan QCP Capital, BTC için henüz boğa koşusunun tamamlanmadığını iddia etti. QCP, BTC fiyatının düşüş eğiliminde olmasına rağmen halving sonrası ilerleyişi öne çıkardı.

QCP fiyat

QCP Capital Bitcoin için umutlu

Kripto kuruluşu QCP Capital, Telegram üzerinden yayımladığı bir analizinde Bitcoin (BTC) gidişatına değindi. Analizde, Bitcoin boğa koşusunun bitmediği belirtildi.

QCP’nin analizinde, enflasyonun son birkaç ayda yapışkan bir seyir izlediğine dikkat çekildi. Analizde, Fed’in faiz indirimi beklentilerini suya düşürdüğünü ve indirim olasılığını erteleyeceği aktarıldı. Fed kaynaklı bir piyasa geri çekilmesi, BTC’yi de etkisi altına aldı.

QCP, spot Bitcoin ETF’lere net para girişinin 12 Mart tarihinde 1,045 milyar dolar ile rekor kırmasının altını çizdi. Analizde, rekordan bu yana net para girişlerinin azalmasıyla birlikte BTC’nin de fiyatının düşüş yaşadığına değinildi. Bugüne kadarki en büyük tek günlük çıkış olan 326 milyon dolar ise analizin baş köşesinde yer aldı.

Ayrıca QCP, Fed’in daha önce 3 faiz indirimi sinyali verdiğini ve piyasaların bunu fiyatladığını öne sürdü. Analiz, güncel enflasyon durumu nedeniyle bu 3 faiz indiriminin 2’ye düşürebileceğini belirtti. QCP, Fed’in sürpriz bir şekilde şahin görünüme geçmesi halinde ise BTC’nin fiyatında düşüşün devam edeceğine dikkat çekti.

QCP, Fed ve spot Bitcoin ETF verilerine rağmen boğa koşusunun henüz bitmediğini düşünüyor. Analizde, halving sonrası BTC’nin yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşacağı iddia edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala