bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,933.00 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.87 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 582.96 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 186.47 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632187 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652272 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21972 20.21%

FED’e Göre Bitcoin (BTC) Eski Para Tanımını Değiştirdi

359 1280x853

New York’taki ABD Federal Rezervi dün bir blog yazısında, dijital para birimlerini tartışma konusundaki tutumlarının hatalı olduğunu söyledi. Bitcoin’in toplumun para hakkındaki düşüncesini “değiştirdiği” kabul edildi.

Para Birimlerinde Farklılıklar

Bitcoin Fed’in de fark ettiği üzere, gerçekten  bir şeyleri değiştirdi.

Potansiyel merkez bankası dijital para birimleri de dahil olmak üzere dijital para birimleri (CBDC), Bitcoin’in ortaya çıkışından bu yana son on yılda büyük ilgi uyandırdı. Blog yazısında, bu ilginin son aylarda koronavirüs salgınından kaynaklanan temassız ödeme yöntemlerine duyulan istek nedeniyle arttığını söyledi.

FED “token tabanlı” ve “hesap tabanlı” dijital para birimleri arasında yapılan ortak bir ayrımı, yayınladıkları blog yazısında tartıştı. Bu ayrımın sorunlu olduğunu bilinmelidir çünkü Bitcoin ve diğer birçok dijital para birimi her iki tanımı da karşılamaktadır.

Bitcoin kriptografisinde açık anahtar kullanır. Her Bitcoin adresi kendisiyle ilişkilendirilmiş bir çift anahtar vardır: bir genel ve bir özel. Yalnızca özel anahtarı bilen biri, bu anahtarın ilişkili olduğu adresle ilişkili Bitcoin’leri harcayabilir. Fed bunun Bitcoin kullanıcılarının özel anahtarlarını gizli tutabildikleri sürece korunduğunu belirtti.

Fed ayrıca Bitcoin’in hesap tabanlı bir sistem tanımına uyduğunu belirttiler. Hesap bir Bitcoin adresidir ve özel anahtar, bu hesaptan işlem yapmak için gereken kimlik kanıtıdır.

Fed ayrıca bir Bitcoin kullanıcısının her Bitcoin harcamak istediğinde, o kullanıcının kendi özel anahtarını kullanarak kimliğini doğrulaması gerektiğini de açıkladı.

Sistemin, kullanıcıların gerçek kimliklerini açıklamasını gerektirip gerektirmediği önemli değildir. Daha ziyade, önemli olan, bir kullanıcının sistem içinde kurduğu kimliği doğrulamak için geliştirdiği bir süreci takip etmesi gerekip gerekmediğidir.

Bitcoin Bankalara Benzer Çalışır

Benzer şekilde, Fedwire Funds Hizmeti aracılığıyla fonları taşımak isteyen bir banka, Rezerv Bankalarının bazı erişim kontrol özelliği içeren güvenlik prosedürlerine uymak zorundadır.

Fed şöyle belirtti:

“Bitcoin ayrıca token tabanlı bir sistem tanımına da uyuyor. Mevcut işlem geçmişi, diğer token tabanlı sistemlerin de yaptığı gibi, aktarılan “nesnenin” geçerliliğini doğrulamak için kullanılır.”

“Nakit para söz konusu olduğunda nesne, yalnızca gerçekten merkez bankasından verilmişse geçerli olan bir senettir.”

Bu arada düzenleyiciler, eski para tanımına bağlı kalmanın; Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin düzenlenmesi söz konusu olduğunda “ilerlemeyi yavaşlatabileceğini” belirtti. “Belki de daha fazla karışıklığı önlemek için bu şartlar rafa kaldırılmalıdır.” diye bitirdiler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala