bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,424.26 4.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,967.88 2.40%
bnb
BNB (BNB) $ 579.26 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 152.25 5.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510933 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44463 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152408 1.94%

Fed yetkilisi, stablecoin’ler için regülasyon talebini yineledi

fed 2

Fed’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı Michael Barr, özel şirketlerin stablecoin hamlelerinin endişe verici olduğunu belirtti.

DC Fintech Week’te konuşan Barr, stablecoin’lerin dolara endeksli olması sebebiyle “Fed’e duyulan güveni” ödünç aldığını söyledi.

Fed, stablecoin’lere olan odağını artırdı ve geçtiğimiz ağustos ayında bankalar üzerindeki denetimini güçlendirme amacıyla yeni önlemler aldığını açıkladı. Barr, geçtiğimiz ay yaptığı bir başka açıklamada, stablecoin’lerin federal düzenleme olmaksızın piyasaya sürülmesinden ötürü “derin bir endişe” duyduğunu dile getirdi.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki vekiller, yaz boyunca stablecoin’lerin düzenlenmesi için stablecoin tasarısı sundu. Bu tasarı, meclis içerisinde çeşitli tartışmaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Temsilci Maxine Waters, eyalet regülatörlerinin Fed’in katkısı olmaksızın stablecoin ihracını onaylamasına izin verecek bir maddeli eleştirdi.

CBDC’lerin geleceği belirsiz

Fed, geçtiğimiz yıl potansiyel bir CBDC’nin artılarının ve eksilerinin yer aldığı bir rapor yayımladı. Barr, merkez bankasının henüz bir karar almadığını dile getirdi.

Barr, Fed’in yalnızca Kongre’nin açık bir yetki vermesi halinde bir CBDC piyasaya sürülebileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala