bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Fed Başkanı Powell: Kripto Paralar Volatil ve Spekülatif

fed baskani powell kripto paralar volatil ve spekulatif 1

Fed Başkanı Jerome Powell, kripto paralar hakkında yeni bir açıklama daha yaptı.

Bir Bloomberg HT haberine göre, Bank of International Settlement’ın (BIS) düzenlediği bir panele katılan ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, dijital para birimleri ve kripto paralar hakkında konuştu.

Fed’in dijital para birimi projesi hakkında henüz karar aşamasına gelmediğini söyleyen Powell, dijital doların büyük sonuçları olacağını söyledi. Dijital para birimlerinin faydalarının yanı sıra önemli riskler de barındığına dikkat çeken Powell, Kongre’nin onayı olmadan projede ilerleme kaydetmeyeceklerini ifade etti.

“Kripto Para Birimleri Volatil ve Spekülatif”

Powell, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın kripto paralar hakkındaki görüşlerini yineledi ve kripto para birimlerinin spekülatif ve volatil olduğunu söyledi. Powell şu ifadeleri kullandı:

“Kripto paralar daha çok spekülasyon amaçlı, ödeme amaçlı değil. Kripto para birimleri ayrıca dolardan çok altına benziyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala