bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,613.12 3.75%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.30 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 578.61 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 182.37 6.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597637 2.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415648 5.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131958 6.11%

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in pişmanlığı ne?

buterin eth kripto

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum blokzincirini daha önce PoS’e (Proof of Stake) geçirmediği için pişman olduğunu dile getirdi.

Buterin, 620 geliştiricinin katıldığı ETHBerlin’de röportaj gerçekleştirdi. Ethereum’un baş mimarı, blokzincirin geçiş süreçleri ve mevcut ilerleyişi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PoS’a geçme konusunda geciktiğini söyleyen Buterin, dijital altın olarak tanımlanan Bitcoin‘e göre Ether’in ana akımda daha başarılı olduğunu savundu.

vitalik buterin

Vitalik Buterin, Ethereum ile ilgili konuştu

Bu yılki ETHBerlin etkinliğinde, üç gün boyunca aralıksız kodlama yapan 620 geliştirici yer aldı. Vitalik Buterin, sürpriz bir konuk olarak sahneye çıktı. Buterin, Ethereum gidişatı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Buterin, enerji ve kaynaklardan tasarruf etmek için daha basit bir konsensüs olan PoS’u (Proof of Stake) daha önce benimsemediği için pişman olduğunu ifade etti. Ethereum’un mimarı, “Daha önce Proof of Stake’in biraz daha kötü bir versiyonuna geçmeye istekli olmalıydık. Proof of Stake’i gerçekten mükemmel hale getirmeye çalışırken çok fazla vakit harcadık” dedi.

Ayrıca Buterin akıllı sözleşmeleri erkenden basitleştirmenin verimliliği, şeffaflılığı ve kullanılabilirliği artıracağını dile getirdi.

Buterin’in Ethereum ekosistemini geliştirmek için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Bunlar arasında Ethereum’un Sanal Makinesi (EVM), akıllı sözleşmeler ve PoS mutabakat mekanizmasının geliştirilmesi yer alıyor. Buterin, “Bitcoin’in dijital altın olarak tanımlandığını ancak Ether söz konusu olduğunda insanların ‘Vay canına, Ethereum da neyin nesi?’ diye sorduğunu” belirtti.

Panelde, Buterin’e “Bildiğiniz ve son 10 yılda öğrendiğiniz her şeyle, sıfırdan başlayabilseydiniz Ethereum’u bugün nasıl farklı inşa ederdiniz?” sorusu soruldu. Buterin, “Orijinal tasarım 256 bit için çok fazla uygundu” cevabını verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala