bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 2 Aralık 2020

Ethereumun TL Bazinda Teknik Analizi 28 Ekim 2020 1

Ethereum’un Paribu (paribu.com) verilerine göre logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. 

Kriptopara piyasasındaki genel yükseliş eğilimiyle birlikte Ethereum’da da yükseliş trendi devam ediyor. Ethereum şu an yaklaşık 4614 TL seviyesinden işlem görmekte. 

Grafikte siyah renkte gösterilmiş olan ve daha önce direnç olarak takip ettiğimiz uzun vadeli çizgi artık destek konumuna geçmiş durumda. Bu çizginin bugünler için gösterdiği destek seviyesi yaklaşık 3940 TL seviyesindedir. Önemli bir destek olan bu değerin üzerinde kaldıkça Ethereum’daki yükseliş devam edecektir. 

Mavi renkte gösterilmiş olan kısa vadeli yükselen trend çizgisi ise yaklaşık 4300 TL seviyesinde destek gösteriyor. Bu çizginin üzerinde kaldıkça grafikte turuncu renk ile gösterilmiş olan noktalı direnç çizgisinin direnç göstereceği seviye olan 5000 TL’ye doğru yükseliş devam edebilir. Ancak 5000 TL’nin yuvarlak bir rakam olması nedeniyle psikolojik bir direnç seviyesi olduğu da unutulmamalı.

Buraya kadar özetleyecek olursak; 4300 ve 3940 TL seviyeleri en yakın destekler, günlük grafikte bir önceki TL bazında tarihi zirve seviyesi olan 4840 ve 5000 psikolojik seviyesi direnç olarak takip edilebilir.

Tam Boyutta Görüntülemek için Grafiğe Tıklayabilirsiniz

ETHTRY’DE İKİLİ ZİRVE FORMASYONU İHTİMALİ

Ethereum’un TL bazında dört saat periyotlu aşağıdaki grafiğinde ise 4940 TL seviyesinin farklı iki gün içinde görüldüğünü ancak aşılamadığını görüyoruz. Uzun bir zamandır yükseliş trendinde olan Ethereum için bu görüntü biraz can sıkıcı. Bunun sebebi ise, ikili zirve formasyonu ihtimali. Bu formasyonlar orta ve uzun vadeli yükselen trend sırasında karşımıza çıkıyorsa trendin sonunda olabileceğimizi ve yakında yükseliş trendine en azından bir süre için ara verilebileceğini gösterir. Ancak şu da unutulmamalı ki, bütün formasyonlar, kriterlerini gerçekleştirene kadar sadece bir ihtimaldir. İkili zirve (tepe) formasyonlarının gerçekleşme koşulu ise; bu iki zirve seviyesinin birleştirilmesiyle elde edilen çizginin, iki zirve arasındaki dipten geçecek şekilde aşağı doğru paralel bir şekilde kaydırılmasıyla elde edilecek bir boyun çizgisinin kırılmasına bağlıdır. Bu durumda aşağıdaki grafikte kırmızı çizgiyle gösterilmiş olan boyun çizgisinin destek olarak gösterdiği 3940 TL seviyesinin altında kapanışların gelmesi durumunda bir süre devam edecek bir düşüş trendine geçilmesi gündeme gelecektir. Bu açıdan incelendiğinde 3940 TL seviyesinin önemi çok daha fazladır.

İkili zirvenin gerçekleşmesi durumunda ilk hedef olarak boyun çizgisi ile zirve arasındaki mesafe kadar düşüş yaşanmasıdır (yaklaşık 3000 TL seviyeleri hedeflenir) ancak bu düşüş minimum hedeftir. Yani, fiyatların bu seviyeye geriledikten sonra yaşanabilecek bir tepki yükselişinden sonra düşmeye devam etmesi beklenir. Bu nedenle, özellikle 3940 TL seviyesi dikkatle takip edilmelidir. Zirve seviyesinin aşılması durumunda ise ikili tepe formasyonunun iptal olduğu sonucuna ulaşacağız.

Tam Boyutta Görüntülemek için Grafiğe Tıklayabilirsiniz

ETHTRY İLE İNDİKATÖRLER ARASINDA NEGATİF UYUMSUZLUKLARA DİKKAT!

Aşağıdaki grafikte de MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. Ethereum’un TL bazında yeni zirveler yapmasına karşın indikatörlerin bu durumu destekleyemediği, günlük ölçekte fiyat ile MACD çizgisi ve RSI değerleri arasında bir negatif uyumsuzluk olduğu görülüyor. STOCH RSI ise günlük grafikte yönünü aşağı çevirmiş ve sinyal çizgisini yukarıdan aşağı keserek satış sinyali üretmeye hazırlanıyor. Ancak, günlük kapanışlar itibariyle bu satış sinyalini üretip üretmeyeceğini dikkatle takip etmek faydalı olacaktır.

Yukarıda açıklamaya çalıştığım ikili zirve formasyonu ihtimaliyle bu negatif uyumsuzluk durumu birlikte değerlendirildiğinde; Ethereum’da yeni alım yapmayı düşünenlerin bu kararlarında aceleci davranmalarına gerek olmayabileceği söylenebilir. Diğer taraftan, yükseliş trendinin erken safhalarında alış yapmış olanların ise kâr realizasyonu için stratejilerini belirlemiş olmalarında fayda olabilir.

Tam Boyutta Görüntülemek için Grafiğe Tıklayabilirsiniz

Özetle;

Ethereum için TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 4300, 4200, 3940, 3500

Dirençler:  4840, 4940, 5000

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala