bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,438.07 3.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,248.90 2.69%
bnb
BNB (BNB) $ 578.27 1.77%
solana
Solana (SOL) $ 182.06 7.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.59564 3.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.414656 5.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131725 5.93%

Ether için kritik hafta: ABD’de onaylanacak mı?

spot ethereum etf sec

Coinbase kurumsal araştırma analisti David Han, herkesin reddedilmesini beklediği spot Ethereum ETF başvurularında sürpriz yaşanabileceğini aktardı.

Kripto para piyasasında önemli bir haftaya giriş yapıldı. Bu hafta, SEC’nin spot Ethereum ETF başvurularıyla ilgili nihai bir karar vermesi bekleniyor. Cointelegraph’a göre, VanEck ve ARK Invest ETF gibi kurumsalların başvuruları 23 Mayıs’ta netlik kazanacak.

Kripto sektörünün birçok aktörü, spot Ethereum ETF başvurularının reddedileceği yönünde görüş bildirdi. Diğer taraftan Coinbase kurumsal araştırma analisti David Han ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Han, sürpriz yaşanabileceğini dile getirdi.

Ether coinbase rapor

Spot Ethereum ETF’ler için kritik viraj

Son haftalarda pozitif yönde ilerleyen kripto para piyasası, önemli bir haftaya giriş yaptı. Bu hafta spot Ethereum ETF başvurularının SEC tarafından sonuçlandırılması bekleniyor. Ether tarafında volatilite oluşabileceği ve bunun altcoin‘leri de etkileyebileceği belirtiliyor.

Spot ether etf

Polygon tabanlı kripto platformu Polymarket’te spot Ethereum ETF’lerin onaylanma ihtimali yüzde 11 seviyesine geriledi. Kripto sektörü, SEC’nin başvuruları reddeceğini düşünüyor. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas ise onay ihtimalinin yüzde 35 civarında olduğunu ifade etti.

Coinbase kurumsal araştırma analisti David Han, herkesin başvuruların reddedileceğini düşündüğü ve bu ortamda sürpriz gerçekleşebileceğini belirtti. Han, bu hafta verilecek kararda yukarı yönlü (pozitif) bir hareket olabileceğine inanıyor. Coinbase analisti, spot Ethereum ETF’lerin onaylanma ihtimalinin yüzde 30 ila 40 arasında olduğunu iletti.

Popüler trader Matthew Hyland, 17 Mayıs’ta X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “Eğer SEC şans eseri onaylamaya karar verirse, o zaman pek çok kişi ofsayta yakalanacak.” yorumunda bulundu.

Trader, “İnsanların yüzde 90’ının başvuruların reddedileceğini düşündüğü ortamda kim satış yapacak?” şeklinde soru iletti. Trader’a göre ETF etkisiyle yaşanabilecek potansiyel kripto çöküşü çoktan fiyatlandırıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala