bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,109.84 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,974.16 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 562.52 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.87 0.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516583 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447832 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13273 0.75%

Ether (ETH) üzerindeki iyimserlik tehlike çanlarını çalıyor

Ethereum ETH

Ether (ETH) büyük bir boğa beklentisiyle 4.000 dolara ilerlerken, türev verileri piyasanın aşırı ısındığını ve tehlikeli konuma geldiğini gösterdi.

13 Mart tarihinde gerçekleşecek Ethereum Dencun güncellemesi, Ether’i (ETH) ve katman-2 projelerini hareketlendirdi. Altcoin’lerin lideri ETH, 4.000 dolar seviyesini gözünü dikti.

Kripto para yatırımcıları, Ethereum güncellemesinin ve artan talebin ETH üzerindeki yükselişi körükleyeceğine inanıyor. Trader’ların ETH üzerindeki aşırı iyimserliği ise uyarı işareti olarak yorumlandı.

Veriler, Ether (ETH) fiyatının şiştiğini gösteriyor

Cointelegraph’ın yaptığı bir habere göre, Ether (ETH) fiyatının 4.000 dolara ilerleyişi esnasında türev veriler piyasanın şişmeye başladığını gösterdi.

Ether boğaları, altcoin liderinin son bir hafta yüzde 13 artarak 3.900 dolara ulaşmasıyla birlikte iştahını artırdı. Boğalar, özellikle türev tarafta riskli işlemler almaya başladı.

Aralık 2021’den bu yana ilk kez 3.900 dolara ulaşan Ether’de yükseliş beklentisi hakim. ETH işlemlerinde kullanılan aşırı kaldıraç ise mevcut yükselişin önünde oluşacak bir risk olarak görülüyor.

Ether ETH tehlike
Ether ETH tehlike

Ether (ETH) bu döngüde 4.800 doları geçebilir mi?

Ether (ETH) boğaları, Bitcoin’in 5 Mart tarihinde 69.000 doları aşarak ATH gerçekleştirmesini olumlu yorumladı. Boğalar, bu yıl ETH tarafında da ATH gelmesine kesin gözüyle bakıyor. Aşırı iyimserliğin oluşturduğu işlemler ise likidasyon açısından risk oluşturuyor.

Cointelegraph, ETH’nin bu döngüde 4.800 dolara ulaşıp ulaşamayacağını sınırlayabilecek eleştirilere ve FUD’a (kötü yorumlar) bağladı. Ethereum ağının ölçeklenebilirlik sorunları ve katman-2 ile kısmen çözülmesi şeklindeki yorumların haricinde, bazı analistler ETH’nin otoriter yapısını öne sürdü. Analistlere göre, ETH, Ethereum Vakfı’na bağımlı ve düzenleyici netlik eksikliği oluşturuyor.

Otoriterlik yani merkezileşme eleştirisine karşın Elecric Capital, Ethereum ekosistemine dahil olan geliştirici sayısının geçen yıl 16.700 arttığını belirtti. Bu veri, Solana’nın 2023 yılındaki geliştirici artışının dört kat fazlası olarak yorumlandı. Cointelegraph, geliştirici sayısında artış yaşayan Ethereum’un merkezileşme eleştirilerine karşı önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Diğer taraftan Ether türevleri de aşırı güven oluşturuyor. Haber akışının yanı sıra iştah riskinin artması, ETH fiyatının sağlıklı ilerleyişinde risk teşkil ediyor. Yüksek kaldıracın öne çıkması, ETH tarafında volatilite yaratabilir ve bu 4.800 dolara ilerleyişte engel oluşturabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala