bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,731.15 4.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,268.69 4.34%
bnb
BNB (BNB) $ 580.08 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 182.79 8.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.601198 0.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.418175 7.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13289 8.17%

Ether, bu altcoin’in önünü açtı: Çarpıcı büyüme

ethena ether kripto

Spot Ethereum ETF’lere yönelik haber akışı, son üç günde Ethena’nın USD’esinin 200 milyon dolarlık büyümesine katkı sağladı.

Son günlerde spot Ethereum ETF’lerin onaylanacağına yönelik spekülasyonlar artış gösterdi. Bilindiği üzere SEC, gün içinde VanEck’in spot Ethereum ETF başvurusuyla ilgili nihai bir karar verecek. SEC’nin onay vereceğine yönelik beklentilerin artmış olması, kripto paralarda yükseliş senaryosunu oluşturdu.

Gündemin sıcaklığı, Ethereum ekosistemine de katkı sunan Ethena’ya yaradı. Ethena’nın stablecoin’i USD’e, 200 milyon dolarlık bir girişe tanıklık etti.

ethena labs usde

Ethena, Ether gündemiyle revaşta

SEC’nin spot Ethereum ETF’lerini onaylayacağına yönelik spekülasyonlar eşliğinde, Ether açık faiz ve sürekli fonlama oranlarında sıçrama gerçekleşti. Bu durum, Ethena’nın stablecoin’i USDe’nin stake getirisini yüzde 37,2’ye yükseltti.

Ethena’nın USDe için sunduğu yüksek getiri, ETH’nin stake edilmesinden elde edilen ödüllerden ve Ethena’nın kısa türev pozisyonları açmak için kazandığı fonlama oranlarından geliyor.

SEC’nin potansiyel onayına yönelik FOMO (coşku), borsalar arasında Ether ilgisinin artmasını sağladı. Fonlama ve faiz artışı, USDe’nin piyasa değerini 2,6 milyar dolara yükseltti.

CryptoQuant’tan elde edilen verilere göre, borsalardaki Ether açık pozisyonu 20 Mayıs tarihinde 2,8 milyondu. Pozisyonlar, o günden bu yana yüzde 10 artışla 3,1 milyon ETH’ye (11,58 milyar dolar) yaklaştı.

CryptoQuant analistleri, geçtiğimiz günlerde yayımladıkları bir raporda, trader’ların Ether’de agresif bir şekilde long (yükseliş) yönlü pozisyonlar açtığını ifade ettiler.

Ethena’nın yerel yönetişim token’ı ENA, CoinGecko’ya göre son 24 saatte yüzde 10’luk bir artışla 0,9 dolara temas etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala