bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,517.09 4.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,258.34 4.53%
bnb
BNB (BNB) $ 578.53 2.60%
solana
Solana (SOL) $ 182.06 8.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598304 1.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415112 7.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131228 7.64%

El Salvador’a Bitcoin dokunuşu

el salvador bitcoin kripto

ARK Invest CEO’su Cathie Wood, El Salvador’un Bitcoin ve yapay zeka planları ile 2029 yılına kadar GSYH’yi on kat artırabileceğini belirtti.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ile görüşen Wood, 28 Mayıs tarihinde kapsamlı bir yazı yayımladı. Wood, Bukele’nin başkanlığında El Salvador’un Bitcoin ve yapay zekaya sadık kalmasının potansiyel sonuçlarından bahsetti.

Wood’a göre, El Salvador’un yapay zeka ve BTC girişimlerini sürdürmesi halinde gayri safi yurtiçi hasılası (GSYH) on kart artacak. Wood, bunun beş yıl içerisinde gerçekleşebileceğini savundu.

cathie wood bitcoin

El Salvador Bitcoin girişimlerini devam ettirmeli

ARK Invest CEO’su Cathie Wood, Orta Amerika ülkesi El Salvador’u Bitcoin (BTC) ve yapay zeka benimsenmesi konusunda övdü. Ünlü CEO, El Salvador’un bu girişimlerin ülkenin gayri safi yurt içi hasılasına (GSYH) katkısından bahsetti.

Wood, “El Salvador Devlet Başkanı Bukele’nin ülkeyi Bitcoin ve yapay zeka toplulukları için bir vahaya (uygun bölge) dönüştürme kararlılığı ülkenin GSYH’sinin önümüzdeki beş yıl içinde 10 kat artabileceğine inanmamın nedenidir.” dedi. Wood, Bitcoin ve yapay zekanın tarihteki en büyük devrimlerden ikisi olduğunu savundu.

Geçtiğimiz günlerde Bukele ile görüşen Wood, Bitcoin’in sermaye piyasalarına entegrasyonu ve yapay zeka politikalarını tartıştı. Bukele’ye Bitcoin konusunda danışmanlık yapan Max Keiser, Wood’un GSYH konusunda verdiği rehberlikten bahsetti.

Görüşmeye Bitcoin savunucusu Stacy Herbet, ABD’li ekonomist Arthur Laffer ve ARK Invest araştırma görevlisi Marc Seal da dahil oldu.

Dünya Bankası’nın sunduğu verilere göre, El Salvador’un GSYH’si Bukele’nin göreve gelmesinden bu yana yüzde 30’un üzerinde artış gösterdi. Ülkenin GSYH’si 2022’de 32,4 milyar dolara ulaştı.

Wood’un ön gördüğü gibi El Salvador’un GSYH’si 300 milyar dolara ulaşırsa, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Şili ile aynı seviyede olacak.

Bilindiği üzere Bukele, göreve başladığı dönemde Bitcoin’i yasal ödeme aracı ve resmi para birimi yaptı. Başkan, teknoloji inovasyonlarıyla ilgili vergileri kaldırdı.

El Salvador, 396,2 milyon dolar değerinde 5.764 BTC bulunduruyor. Ülkenin BTC’den elde ettiği kâr ise yüzde 58,6 seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala