bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,751.21 6.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,875.19 3.97%
bnb
BNB (BNB) $ 544.02 3.01%
solana
Solana (SOL) $ 122.92 3.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497428 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434515 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.120469 10.26%

ECB yöneticilerinden özel bankalara dijital euro yanıtı

ECB yöneticilerinden özel bankalara dijital euro yanıtı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) dijital euro’ya ilişkin bilgilendirme çabalarına devam ediyor.

ECB, son dönemlerde bankaların dijital euro ile ilgili yaşadıkları endişeleri gidermek için çabalıyor. Bankalar, dijital euro’ya ilişkin aracılık problemlerini sıklıkla dile getiriyor. Bankalar, dijital euro ile aracıların ortadan kaldırılacağını düşünüyor.

ECB yönetim kurulu üyesi Piero Cipollone de dahil olmak üzere yöneticiler, 19 Şubat’ta bankaların aracılık sorunlara ilişkin bir köşe yazısı kaleme aldı.

Dijital euro argümanı

Yazarlar, kısaca dijital euro’ya ilişkin alınan önlemleri anlattı. ECB, dijital euro’nun yatırım yerine ödemeler için kullanılmasını istediklerini ifade etti. Ek olarak bankaların faiz oranlarını artırarak mevduatları elde tutmak isteyebileceklerine dikkat çekti.

ECB ayrıca, dijital euro’nun piyasaya sürülmesi durumunda ekonomide ciddi bir bankacılık krizi yaşanabileceğine ilişkin iddialara karşı da argümanlar sundu. Kurum, stablecoin ihraççılarının bankaların finans sektöründeki rolünü umursamadığını belirtti.

ECB, CBDC projesinin ekim ayında hazırlık aşamasına geçeceğini açıklamıştı.

Avrupa’da dijital euro ve CBDC projelerine yönelik gizlilik endişeleri ise devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala