bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,619.05 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,312.35 2.63%
bnb
BNB (BNB) $ 605.83 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 141.23 0.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518866 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468421 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149912 1.69%

Dikkat: Bu beş altcoin birinci çeyreğin yıldızı oldu

Kripto stake piyasa

CoinMarketCap, yayımladığı raporda birinci çeyreğin yıldızı olan beş altcoin’den bahsetti. Peki bu altcoin’ler hangileri oldu?

Kripto para piyasası hareketli bir birinci çeyreği geride bıraktı. Kripto para piyasasında, Ocak-Mart döneminde boğalar ağır bastı ve yükseliş senaryoları ortaya çıktı. Lider kripto para birimi Bitcoin, birinci çeyrekte yüzde 75’lik yükselişe imza attı. Birçok altcoin ise boğa koşusu gerçekleştirdi.

Bitcoin’in 42.150 dolar seviyesinden 73.777 dolara kadar yükseldiği ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı birinci çeyrek, kripto yatırımcılarında beklentileri artırdı.

CoinMarketCap, birinci çeyreğe yönelik dikkat çeken bir rapor yayımladı. Raporda, beş altcoin için birinci çeyreğin yıldızı ibaresi kullanıldı.

analist 10 altcoin

Peki birinci çeyreğin yıldızı olan beş altcoin hangileri? Raporda bu altcoin’ler için neler söylendi?


1- Solana memecoin’i dogwifhat (WIF)

CoinMarketCap, Solana ağında piyasaya sürülen başarılı memecoin dogwifhat’ı (WIF) birinci çeyreğin yıldızlarından birisi olarak gösterdi. Verilere göre, WIF token birinci çeyrekte yüzde 2.837’lük yükselişe ev sahipliği yaptı.

dogwifhat birinci ceyrek

Rapora göre, WIF memecoin boğasında 100 milyon piyasa değerinden 4,4 milyar dolar piyasa değerine ulaştı. Popüler memecoin, Solana’nın lider memecoin tahtını kısa sürede BONK’tan almayı başardı.


2- Raporun incisi Ondo (ONDO)

CoinMarketCap’ın raporuna göre, birinci çeyreğin yıldızlarından birisi de Ondo (ONDO) oldu. Ondo, RWA (gerçek dünya varlıkları) alanında yaptığı çalışmalar ile zirveye yükseldi. Verilere göre, ONDO’nun birinci çeyrek karnesi yüzde 453 yükseliş oldu.

ondo rwa rapor

Rapor, Ondo’nun birinci çeyrekte piyasaya sürüldüğünü ve kısa sürede RWA alanının lideri konumuna geldiğini ifade etti. ONDO, özellikle BlackRock ile kurduğu partnerlik neticesinde podyuma çıktı.


3- Oyun alanının gözdesi: Pixels (PIXEL)

CoinMarketCap, birinci çeyreğin yıldızları listesine Gaming (oyun) alanından bir projeye de yer verdi. Pixels (PIXEL), birinci çeyreğin yıldızlarından birisi oldu. Verilere göre, PIXEL birinci çeyrekte yüzde 39’luk bir getiri sundu.

PIXEL rapor

Raporda, Ronin merkezli Pixels projesinin kısa sürede popülerlik elde etmesine değinildi. Oyuncuların getiri elde etmek amacıyla oyun oynadığı, NFT alıp sattığı ve ödüllü görevleri tamamladığı bir ekosistem olan Pixels, önemli ölçüde topluluk oluşturmayı da başardı.

Verilere göre, Binance launchpool’uyla başlatılan Pixels, 1,1 milyon oyuncuyu aşmayı başardı.


4- Yeni nesil proje Pandora (PANDORA)

CoinMarketCap, birinci çeyreğin yıldızları listesine Pandora (PANDORA) projesini de dahil etti. Bilindiği üzere Pandora, ERC-404 akımının başlangıcı olmuştu. PANDORA, birinci çeyrekte yüzde 4.535’lik yükselişe imza attı.

pandora rapor

Raporda, bir grup geliştiricinin ERC-404 standardını oluşturduğu ve bunun temeli olarak Pandora’yı piyasaya çıkardığı belirtildi. Pandora ile başlayan ERC-404 standardı, NFT’lerin token’laştırılmasını sağlıyor.


5- Birinci çeyrekte öne çıktı: Worldcoin (WLD)

CoinMarketCap’ın birinci çeyreğin yıldızları listesine Sam Altman’ın Worldcoin’i (WLD) de dahil oldu. Rapora göre, WLD birinci çeyrekte yüzde 118’lik yükselişe imza attı.

Worldcoin rapor

Raporda, OpenAI’nin kurucusu Sam Altman tarafından oluşturulan Worldcoin’e yer verildi. Ayrıca raporda, Worldcoin’in OpenAI girişimi Sora ile birlikte öne çıktığına dikkat çekildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala