bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,391.72 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,175.37 4.24%
bnb
BNB (BNB) $ 587.78 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 135.17 5.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503774 3.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452032 4.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141535 5.29%

Cyber piyasaya çıktı!

cyberconnect

Web3’ün en eski ve en büyük merkeziyetsiz sosyal ağ protokolü CyberConnect, sosyal amaçlı ve kitlesel adaptasyon için optimize edilmiş, ilk yeniden tasarlanmış modüler Ethereum Layer 2’si olan Cyber‘ı duyurdu.

EigenLayer ve Optimism tarafından desteklenen ve AltLayer ile ortaklık içinde olan Cyber, web3 uygulamaları için bir sosyal katman olarak konumlanmasının yanı sıra; kullanıcıların tüm Layer 2 ekosistemlerinde web3 deneyimlerine, araçlarına ve finansal likiditeye erişim sağlaması için bir kapı görevi görecek.

AltLayer tarafından desteklenen Cyber Sepolia Testnet’i, gelecek hafta yayında olacak. CYBER stake etme işlemi yayında ve katılımcılar CYBER Sezon 2 Ödülleri kazanmaya başlayabilirler. İlgilenen kullanıcılar ve geliştiriciler daha fazla bilgiyi cyber.co adresinde bulabilirler.

⭐ Üç aylık kampanya süresinin sonunda, stake yapanlara 1 milyon CYBER token’a kadar ödül dağıtılacak.

Cyber, sosyal ağ protokolü CyberConnect, profesyonel ağ platformu Link3, ve endüstri lideri ERC-4337 uyumlu akıllı hesap çözümü CyberWallet arkasındaki ekibin en yeni ürünüdür. Kuruluşundan bu yana, CyberConnect sosyal ağ protokolü, Link3 ve yüzlerce üçüncü taraf ekosistem uygulaması ile 2M+ kullanıcıyı bünyesine katmış, bu kullanıcılar toplamda 20M+ işlem gerçekleştirmiş ve $2.6M+ gaz ücreti harcamışlardır. Ekip, Multicoin, Binance Labs, Animoca Brands, Hashed, The Spartan Groups, Delphi Digital gibi birçok yatırımcıdan $25M fon almıştır.

Gelecek Sosyaldir

Sosyal, web3’ün kitlesel adaptasyona giden kapıdır.

Web2’de en çok kullanılan tüketici ürünleri sosyal uygulamalardır. Merkeziyetsiz sosyal, gerçek kullanıcı sahipliğini yeniden tesis edebilir. Örneğin: Big Tech’te kilitlenmiş 150 milyar dolar değeri; içerik üreticilere, kullanıcılara ve geliştiricilere yeniden dağıtarak yaratıcılık ve inovasyon için anlamlı bir döngü yaratabilir.

Blokzinciri tabanlı sosyal ağlar, kullanıcıların geniş zincirüstü (on-chain) ekonomiyi keşfetmeleri için mükemmel bir giriş kapısı da sağlar. Zincirüstü ekonomi, finansal faaliyetlere aşırı odaklanarak sadece sınırlı sayıda kullanıcıyı etkileyebilir. Dünyanın geri kalanı, arkadaşları ve çevresi burada olduğu için web3’e katılmaya ihtiyaç duyar.

Ne yazık ki, mevcuttaki merkeziyetsiz sosyal uygulamalar, milyarlarca kullanıcıyı zincir üstüne taşımak için yetersizdir. Geliştiriciler, kötü blokzinciri kullanıcı deneyimi, yüksek gaz ücretleri ve düşük blokzinciri verimliliği gibi karmaşık sorunlarla başa çıkmak zorundadır. Ekipler ayrıca, uygulama ekonomileriyle uyumsuz olan blokzinciri ekonomileriyle çalışırken zor durumda kalır.

Cyber, geliştiricilerin web3 uygulamaları oluşturmasına ve ölçeklendirmesine yardımcı olan, “sosyal uygulamalar” için özel olarak tasarlanmış ilk Ethereum L2’sidir.

Cyber’ı Farklı Kılan Nedir?

Cyber, ‘online’ deneyimini ‘zincirüstü (on-chain)’ bir platforma dönüştürmeyi hedefliyor. İşleyişinin arkasındaki mekanizma şöyle çalışıyor:

◆ Eigenlayer ile Ethereum’a uyumlu tüketici uygulamalarını ölçeklendirme

Cyber, ultra düşük gaz ücretleriyle (<~0,01¢) saniyede 100 bin işlem gerçekleştirebilir. Cyber, ayrıca, gelecekte hem ETH hem de CYBER’ın çift stakingi ile güvence altına alınacak merkeziyetsiz bir ağ dağıtır.

◆ Optimizm ile Süperzincir vizyonuna bağlılık.

Kullanıcıları tek bir ağ veya ekosisteme kilitlemenin günleri geride kaldı. OP Collective’in Süperzincir vizyonuna bağlı kalarak, Cyber ekosistem için sosyal altyapı sağlamayı hedefliyor. Böylelikle kullanıcıların ve geliştiricilerin “Süperzincir” boyunca tüm zincirüstü ekonomiye erişimini güçlendirecek.

◆ Milyarlarca kullanıcıyı akıllı kontrat cüzdanlarla Web3’e getirmek

Cyber, EIP-7560 ile hesap soyutlamasını yerel olarak destekleyerek, web3 kullanıcı deneyimini web2 kadar sorunsuz hale getiriyor. Yerel EIP-7212 desteği, kullanıcıların blokzinciri hesaplarını geçiş anahtarları veya FaceID ile kontrol etmelerine olanak tanıyan bir teknolojidir.

◆ Cyber = Sosyal

Cyber, sosyal uygulamalar oluşturmayı ve büyütmeyi 100 kat daha kolay hale getirir. Güçlendirilmiş sosyal ağ, geliştiricilere uygulamalarını hızlıca çıkartmalarına imkan sağlarken “paylaşılan ağ etkilerinden” yararlanmaları konusunda bir fırsat sağlar. EigenLayer AVS tarafından desteklenen, maliyet dostu ve performanslı merkeziyetsiz depolama hizmeti CyberDB, bugün ekiplere sunulan en rekabetçi merkeziyetsiz depolama çözümüdür.

◆ İşleyen Ekonomiler

Cyber’da, geliştiricilerden kullanıcılara kadar her ağ katılımcısı, bir değer katkısında bulunduğu için ekonomik ödüller kazanır. Kullanıcılar; köprülenmiş ETH, LST ve LRT’nizle yerel getiri kazanabilir veya paylaşılan protokol ücretleri aracılığıyla pasif gelirini arttırabilir.

Topluluk ödülleri unutulmamalı! Ve daha fazla ekosistem ödülü yolda.

Yol Haritası

Aşama 1 (2024’ün 2. Çeyreği): Governance Framework ile Testnet. Aşama 2 (2024’ün 3. Çeyreği): @EigenDA & decentralized verifier ile Mainnet. Aşama 3 (2024’ün 4. Çeyreği): CyberDB lansmanı Aşama 4 (2025’in 1. Çeyreği): Yerel Account Abstraction’ın yayına alınması

Cyber Sepolia Testnet gelecek hafta canlı olacak. Ve CYBER staking ve CYBER Sezon 2 Ödülleri şu anda yayında.

Daha fazla bilgi için lütfen cyber.co adresini ziyaret edin

CyberConnect Hakkında

CyberConnect, geliştiricilerin dijital kimliklerini, içeriklerini, bağlantılarını ve monetizasyon kanallarını sahiplenmelerine imkan tanıyan sosyal uygulamalar oluşturmalarına olanak tanıyan bir web3 sosyal ağıdır. Messari, Rarible, 1inch, BNB Chain dahil olmak üzere 3,000+ proje ve 2M+ kullanıcı ve yaratıcı, CyberConnect üzerine inşa edilen uygulamalar aracılığıyla uzun ömürlü bağlantılar kuruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala