bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,866.58 4.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.69 2.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.14 3.01%
solana
Solana (SOL) $ 142.07 2.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527626 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465526 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140255 5.28%

CoinShares raporu şaşırttı: Bitcoin madencileri ne yapacak?

Bitcoin madencilik

CoinShares, Bitcoin madencilerinin daha yüksek gelir potansiyeli sunması nedeniyle yapay zekaya yönelebileceğini öne sürdü.

Bitcoin halving’i ile birlikte kripto sektöründe dikkatler Bitcoin madencilerine çevrildi. Blok ödüllerinin yarıya indirilmesiyle birlikte madencilerin ne yapacağı ve nasıl bir yol izleyeceği merak konusu haline geldi.

Kripto sektörünün bilindik ismi CoinShares, Cuma günü yayımladığı bir raporda Bitcoin madencilerini ele aldı. Rapor, madencilerin halving sonrası izleyebileceği senaryoya dikkat çekti.

Bitcoin madencilik islem

CoinShares Bitcoin madencilerini irdeledi

CoinShares’in yayımladığı raporda, Bitcoin madencilerinin halving’in bir sonucu olarak karşı karşıya kaldığı zorluklardan bahsedildi. Rapor, özellikle Bitcoin üretim maliyetlerinin iki katına çıkmasıyla birlikte önemli maliyet artışının söz konusu olduğunun altını çizdi.

CoinShares, zorluklar karşısında madencilerin daha yüksek gelir potansiyeli aradığını ve bu nedenle yapay zekaya odaklanabileceğini belirtti.

Rapora göre, halving sonrası Bitcoin üretim maliyeti yaklaşık 53.000 dolar oldu. Bazı madenciler, artan maliyetler nedeniyle finansal yükümlülüklerini aktif bir şekilde yönetiyor. Bu madenciler, borçlarını ödemek için fazlaca nakit kullanıyor.

Cuma günü yayımlanan CoinShares raporu, tüm bu zorluklar nedeniyle madencilerin enerji açısından daha uygun bir yer arayışına girebileceğinin de altını çizdi.

Rapora göre, Bitcoin madenciliğiyle uğraşan şirketler, enerji maliyetlerini optimize ederek ve madencilik verimliliğini artırarak zarar etmekten kaçınabilir. Madenciler ayrıca yapay zeka operasyonlarını da sıklaştırabilir.

CoinShares, BitDigital (BTBT), Hive (HIVE) ve Hut 8 (HUT) gibi madencilik şirketlerinin yapay zekadan gelir elde ettiğini belirtti. Bu şirketler, büyüme ve gelişme amacıyla çalışmalarını hızlandırabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala