bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

Çin Merkez Bankası: “Dijital Yuan’ı Kimse Reddedemez”

Cin Merkez Bankasi Dijital Yuani Kimse Reddedemez

Ülkenin merkez bankasındaki üst düzey bir yöneticiye göre, Çin’in Dijital Yuan’ı olarak bilinen merkez bankası dijital para birimi (CBDC), nakit ile ilgili yasalara göre düzenlenmelidir.

Çin Halk Bankası’nın (PBoC) Başkan Yardımcısı Fan Yifei, 14 Eylül tarihli bir makalede, Dijital Yuan’ın işleyişi için temel düzenleyici ilkeleri özetledi. Yeni çıkartılacak parayı Çin Halk Cumhuriyeti’nin resmi para biriminin dijital temsili olarak tanımladı.

Fan’a göre, dijital para birimi yasal olarak geleneksel fiat para birimini karşılıyor. Makalede başkan yardımcısı, dijital paranın “esas olarak M0 olarak konumlandırıldığını”, bu da dijital para biriminin kağıt banknot ve madeni paraların arzının bir parçası olduğu anlamına geldiğini belirtti. Fan, dijital paranın “nakit yönetimi ile ilgili yasa ve yönetmeliklere uyması gerektiğini” söyledi.

Başkan yardımcısı dijital paranın tazminat hükümlerine göre; “ülkedeki tüm kamu ve özel borçları” ödemek için kullanılabileceğini söyledi. Fan, dijital para biriminin ülkenin her yerinde kabul edilmesi gerektiğini vurguladı ve “koşullar karşılanırsa hiçbir birim veya birey bunu kabul etmeyi reddedemez.” diye de ekledi.

Fan ayrıca dijital paranın nakit yönetimi, Kara Para Aklamayı Önleme ve terörün finansmanıyla mücadele konusundaki yasa ve düzenlemelere uyması gerektiğini söyledi.

Dijital Yuan’ın Pekin, Tianjin, Hebei ve Hong Kong Greater Bay bölgesi dahil olmak üzere Çin’deki bir dizi bölgede pilot olarak uygulandığı bildiriliyor. Ağustos sonunda Reuters, PBoC’nin dijital para birimini 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarında kullanmayı planladığını bildirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala