bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

Çin, Blokchain’i Küresel Ticaretle Birleştirme Planını Yayınladı

cin blokchaini kuresel ticaretle birlestirme planini yayinladi

Çin Ticaret Bakanlığı, 23 merkezi departmanla birlikte Hizmet ve Ticaret Endüstrileri için 14. Beş Yıllık Planı’nı yayınladı.

Yayınlanan planda Çin; Blokchain’i uygulamak, Blokchain tabanlı bir küresel nakliye bilgi ağı oluşturmak ve limanda konteyner ithalat bilgilerini kaydetmek için Blockchain’i küresel ticaret sürecine entegre edeceğini ana hatlarıyla belirtiyor.

Bakanlık ayrıca planda; finans ve küresel ticaret alanlarında uluslararası Blockchain standartlarının ve kurallarının belirlenmesine aktif olarak katılmayı teklif ediyor.

cin blokchaini kuresel ticaretle birlestirme planini yayinladi 4

Çin Blockchain’i Küresel Ticaret Alanlarında Kullanmayı Planlıyor

Çin özellikle, Blokchain tabanlı bir küresel nakliye bilgi ağı oluşturmak ve limanlarda bulunan konteyner ithalat bilgilerini kaydedebilmek için Blockchain’i küresel ticaret ağıyla birleştirmeyi planlıyor.

Belirtmek gerekirse Çin, her beş yılda bir ekonomik ve sosyal kalkınma için aşamalı planlar yayınlıyor. Ayrıca her plan, devlet konseyinin ana hatlarıyla başlıyor, merkezi hükümet daireleri ve yerel yönetimlerden gelen uygulamaya ilişkin ayrıntılar ile devam ediyor.

Bu kez Ticaret Bakanlığı‘nın beş yıllık bir planda Blockchain‘i ilk kez gündeme getirdiğini belirtelim.

Ayrıca Çin, Hong Kong merkezli Global Shipping Business Network, Oracle, Microsoft, AntChain ve Alibaba Cloud ile beraber küresel ticaret için bir Blockchain platformu da başlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala