bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

CFTC Başkanından Stablecoin Açıklaması

cftc baskanindan stablecoin aciklamasi

Amerika Birleşik Devletleri cephesinden kripto para birimleri hakkında yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı, son dönemin tartışmalı konularından birisi olan stablecoin’ler hakkında yeni bir açıklamada bulundu. Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) Rostin Behnam, stablecoin’lerin CFTC’nin yetki alanında olduğunu belirtti.

CFTC Başkanına Göre Stablecoin’ler Ajansın Yetki Alanında

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, son dönemin tartışmalı konularından birisi olan stablecoin’ler hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Behnam açıklamasında, sınıflandırmalarını değiştirebilecek yeni yasalar dışında, çoğu stablecoin’i emtia olarak gördüğünü belirtti.

cftc baskanindan stablecoin aciklamasi 2

Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, “Buna rağmen, onlar bir ürün ve Kongre’den başka bir tür varlık oldukları hakkında net bir karar almadan bu pazarı denetlememiz gerekiyor.” dedi. Kongre düzenleyicileri aksini belirtmedikçe, “Stablecoin’ler etrafında getirdiğimiz davalara değinerek USDC ve diğer benzer stablecoin’lerin emtia olacağı hakkında güçlü bir yasal argüman olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı. Behnam son olarak şu ifadeleri kullandı:

Bildiğim kadarıyla fiat destekli stablecoin’lerde, stablecoin sahibine kar ve getiri beklentisi bulunmuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala