bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,888.58 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,894.77 1.89%
bnb
BNB (BNB) $ 567.93 3.54%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 1.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501055 0.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429798 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146399 2.38%

Büyük iddia! Katar ve Bitcoin!

bitcoin katar

Max Keiser’in paylaşımına yorum yapan Skybridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, Katar’ın rezervlerine Bitcoin (BTC) eklemiş olabileceğini ifade etti.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) gün içerisinde 65 bin dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin’in gün içerisindeki yükselişinin arkasında Katar iddialarının olabileceği konuşuluyor.

Skybridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, kripto para yatırımcılarının dikkatini çeken bir paylaşımda bulundu. Scaramucci, kripto uzmanı Max Keiser‘in X’te yaptığı paylaşım üzerinden Katar ve Bitcoin arasındaki ilişkiye değindi.

Katar için büyük bir iddia ortaya atıldı: Bitcoin birikimi!

Kripto uzmanı Max Keiser, 2023 yılından bir videoyu alıntılayarak, “Gerçekleşiyor!” yorumunda bulundu. Söz konusu video, Katar Emiri’nin El Salvador’a ziyaretini ele alıyor. 2023 yılındaki videoyu öne süren Keiser‘in yorumu kripto yatırımcılarından yoğun ilgi gördü. Birçok kripto uzmanı, Keiser‘in paylaşımından yola çıkarak Katar’ın Bitcoin’e yöneldiğini iddia etti.

bitcoin katar rezerv
Katar

Skybridge Capital kurucusu Anthony Scaramucci, Keiser’in paylaşımına yorum yaptı. Kripto sektörünün ünlü ismi Scaramucci, “Max, Katar’ın bilançosuna Bitcoin eklemiş olabileceğini söylüyor. Eğer doğruysa söyleyebileceğimiz tek şey teşekkürler Max Keiser!” dedi.

Katar’ın Bitcoin yatırımları yapacağına ilişkin haber akışı, ilk kez geçtiğimiz yılın Eylül ayında gündeme düştü. Katar Emiri Tamim Bin Hamad’ın Bitcoin için görüşmek üzere El Salvador’a gelmesiyle gündem kızışmıştı. Ancak Katar’ın resmi olarak herhangi bir Bitcoin girişimi bulunmuyor.

Aynı zamanda El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin de danışmanlığını yapan Keiser, Katar’ın Bitcoin’i benimsemesi için yoğun çaba sarf etti. Bu nedenle Keiser’in gün içerisindeki paylaşım, Katar’ın Bitcoin’e yöneldiği hakkındaki iddiaları körükledi.

Katar’ın Bitcoin’i rezervlerine eklediğine yönelik iddialar BTC’yi hareketlendirdi. Lider kripto para birimi 64 bin dolar direncini aşarak 65 bin dolara ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala