bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,812.10 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.38 0.93%
bnb
BNB (BNB) $ 597.87 2.67%
solana
Solana (SOL) $ 139.22 4.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525627 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462522 1.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147674 2.68%

“Bunlar boğa mumları”

Bitcoin fiyatı son bir buçuk yılın zirvesine ulaştı. Kripto varlıklar, ABD’de ilk Bitcoin spot borsa yatırımı fonunun (ETF) onaylanacağına dair umutlarla çift haneli yükselişler gerçekleştirdi. Biz de BTCHaber TV’de gerçekleştirdiğimiz canlı yayında konuyu Sevcan Dedeoğlu Ersözlü’yle masaya yatırdık.

“Kırılmaz Denilen 31.000 Dolar Seviyesi Kırıldı”

Bir buçuk yıl sonra kriptolara adeta bahar havasının geldiğini ifade ederek sözlerine başlayan Dedeoğlu, piyasadaki olumlu haber akışının beklenenden daha pozitif fiyatlandığının altını çizdi. Her ne kadar ayı piyasasında olsak da tek seferde yüzde 12’lik yükselişlerin boğa mumları olduğunu belirten Dedeoğlu, trendin yukarı yönü gösterdiğini söyledi. Kırılması zor denilen 31.000 dolar seviyesinin rahatlıkla kırıldığını ve artık fiyatın 34.500 bandına oturduğunu ifade eden Dedeoğlu, bir miktar geri çekilme yaşansa da yıl sonuna kadar 40 bin dolar seviyesinin aşılmasının güçlü bir beklenti olduğunu vurguladı.

“Negatif haberleri hasır altı ettik”

Bitcoin’deki yükselişin altcoinlere de yansıdığını belirten Sevcan Dedeoğlu Ersözlü, piyasanın olumlu bir haberde yükselmesi için gereken yakıtın olduğunu anladıklarını belirtti. Spot ETF’lerin sanki onaylanmış gibi fiyatlandığını söyleyen konuğumuz, piyasadaki negatif haber akışının bir süreliğine hasır altı edildiğini fakat kenarda bekleyen davaların olduğunun da unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala