bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,654.86 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,243.56 1.62%
bnb
BNB (BNB) $ 606.00 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 156.60 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548294 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501191 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163077 2.41%

Bu Yıl En Fazla Para Kaybeden Milyarderler

Bu Yil En Fazla Para Kaybeden Milyarderler

Piyasalarda yaşanan düşüş sadece kripto sektöründe yaşanmıyor. Küresel olarak büyük bir sorun olmayı sürdüren enflasyon ve dalgalı piyasalar çok daha geniş bir sorun. Bu noktada servetleri bu piyasalardan ve şirketlerin hisselerinden oldukça etkilenen milyarderler de büyük kayıplar yaşıyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi de bu yıl serveti en çok eriyen milyarderleri listeledi.

Bloomberg Milyarderler Endek

En Fazla Para Kaybeden Milyarderler Arasında İlk sırada Elon Musk Var

2022 birçok açıdan oldukça zorlu bir yıl oldu ve bu özelliğini korumayı sürdürüyor. Küresel olarak birçok kalemde yaşanan dalgalanmalar, sadece kripto paraları değil dev şirketlerin hisse senedi fiyatlarına dahi oldukça kötü etki etti. Bu yıl en çok para kaybeden isim ise şüphesiz Tesla’nın CEO’su Elon Musk oldu. Musk, bu yıl 100 milyar dolarlık kayıp yaşayarak serveti eriyen milyarder arasında en dikkat çeken isim olmayı başardı.

Listenin ikinci sırasında yaşadığı metaverse başarısızlığı ile milyonlarca dolarlık zarar eden Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg yer aldı. Zuckerberg‘ün bu yıl 83,5 milyar dolarlık varlığı eridi. Bunun en büyük sebepleri arasında Meta’nın hisse senetlerinin düşmesi ve şirketin yaşadığı metaverse ile libra gibi proje başarısızlıkları oldu.

Listenin 3. sırasında kripto sektöründen bir isim yer aldı. Son dönemde FTX‘in CEO’su Sam Bankman-Fried ile anılan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, bu yıl kriptoların da düşmesi ile birlikte 81.1 milyar dolar kayıp yaşadı. CZ’nin şu anki servetinin 13,9 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Yılın en büyük kayıplarından biri de Amazon’un kurucusu Jeff Bezos yaşadı. Bezos bu yıl yaklaşık olarak 76.7 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı ancak hâlen dünyanın en zengin 4. kişisi olmayı sürdürüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala