bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,688.33 5.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 559.71 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.91 9.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500992 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461932 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152266 5.08%

Borsada Müthiş Fırsatlar Var

Kıvılcım Harika Ertunç’un moderatörlüğünde Kapital’de bu hafta Alnus Yatırım Araştırma Direktörü Volkan Dükkancık’ı ağırladık. 2023 yılında borsada neler olacak, hisse senedi alım satım yapanlar için neler olacak ve hisse senedi yatırımcılarının bilmesi gerekenleri konuştuk.

Alım Satım Yapanlar Ne Olacak?

Geçen yıl, treni kaçırdığından endişelenen yatırımcılar yine de gözünü yeni yıla çevirdi. 2022, borsa yatırımcısının pozitif anlamda hafızasında kalacak bir yıl oldu.

2022’nin yılında borsanın performansına ilişkin Dükkancık, “Ben bunu çok uzun süre ‘biz bize ralli’ diye adlandırdım farklı platformlarda. Yüzde 200’e yakın TL bazında, dolar bazında da yüzde 112’lik bir getiriyle tamamladık. Amerikan borsalarının yüzde 25-30 düştü diğer gelişmekte olan ülkelerin pozitif bölgede neredeyse hiçbir borsanın kapatamadığı yılı böyle muazzam getirilerle tamamladık. Bir yandan da düzenli olarak yabancı çıkışını gördük. Bizi buraya hem kurumsal hem bireysel tarafta yerli yatırımcının ciddi teveccühü buralara getirdi” ifadelerini kullandı.

Ertunç, Türkiye’de yatırımcının hisseleri ortalama 18 gün elinde tuttuğunu ifade ederek, borsada nasıl yatırım yapılmasına ilişkin bir soru yöneltti. Dükkancık, “Yatırımcı olmak farklı bir şey. Biz artık bir noktadan sonra özellikle belli başlı sektör ve hisselerde değerler yerine rakamlar alınıp satılmaya başlandı. Siz bir yatırımcıysanız bir şirkete ortak oluyorsunuz. Bugün Koç Holding’e gidip ben geldim bana pay verin diyemezsiniz ama gelip borsadan Koç Holding’e ortak olabilirsiniz. Bu mantıkla düşünen yatırımcı için hala borsada müthiş fırsatlar var. Ben bugün geldim daha yukarı fiyattan satıcam mantığıyla geliyorsanız, borsa artık o noktada değil” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala