bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,897.12 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,053.95 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 556.49 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 141.84 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522039 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.485634 3.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152777 0.19%

BitMEX Borsasına Kara Para Aklama Suçlaması İle Dava Açıldı

BitMEX Borsasina Kara Para Aklama Suclamasi Ile Dava Acildi 1

Dijital varlıkları 100 kata kadar kaldıraçla takas etmenize olanak tanıyan bir kripto para birimi borsası olan BitMEX, kara para aklamayı önleyememek ve ABD müşterilerine yasa dışı kripto para türev alım satım hizmetleri sunmakla suçlandı.

34 yaşındaki Arthur Hayes, 36 yaşındaki Ben Delo ve 31 yaşındaki Samuel Reed’in yanı sıra 37 yaşındaki Gregory Dwyer, Banka Gizlilik Yasasını ihlal etmekle ve “kasten kurup uygulamamakla ve düzgün bir şekilde kara para aklamayı önlememek (AML)” ile suçlandı. Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre Reed tutuklanırken, Hayes, Delo ve Dwyer serbest kaldı. Her suçlama en fazla beş yıl hapis cezasına tabii olarak bildirildi.

Manhattan’daki ABD Başsavcısı Vekili Audrey Strauss’a göre, “sanıklar bu yükümlülüğü ihlal ettiler ve temel kara para aklama karşıtı politikalarını uygulamakta ve sürdürmekte isteyerek başarısız olurken, sözde ‘kıyıdan uzakta’ bir kripto para borsası çalıştırmayı taahhüt ettiler.” dedi.

Yeni bir açıklamaya göre, kripto para türevleri borsası BitMEX’in ana şirketi ve Perşembe günkü Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) hukuk davasında adı geçen sanıklardan biri olan HDR Global Trading Limited, suçlamalarla mücadele sözü verdi.

HDR sözcüsü The Block’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ABD hükümetinin bu suçlamaları getirme konusundaki sert kararına kesinlikle katılmıyoruz ve iddiaları şiddetle savunmayı amaçlıyoruz. Başlangıç ​​olarak ilk günlerimizden beri, her zaman geçerli ABD yasalarına uymaya çalıştık.”

The Block’un Perşembe günü bildirdiğine göre, hem CFTC hem de ABD Adalet Bakanlığı – New York’un Güney Bölgesi aracılığıyla – kurucu ortak ve CEO Arthur Hayes de dahil olmak üzere BitMEX’in sahiplerine karşı suç duyurusunda bulundu .

Ayrıca CFTC, BitMEX’i, kurucu ortaklarını ve bazı işletmeleri kara para aklamayı önleme ve müşteri tanıma kurallarını uygulamadaki başarısızlık da dahil olmak üzere bir dizi ihlalle suçladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala