bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,770.82 1.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,162.93 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 589.48 2.72%
solana
Solana (SOL) $ 133.95 6.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514521 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452647 3.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140418 6.77%

Bitfinex Bitcoin halving’ini işaret etti: Olumlu rapor!

btc eth yükseliş

Bitfinex Alpha raporuna göre, Bitcoin fiyat dinamikleri halving ile birlikte yükselişi işaret ediyor. Rapor, Bitcoin arzındaki 18 aylık düşüşün halving ile birleşeceğine dikkat çekti.

Kripto para piyasası küresel gerginliğin ortasında negatif görünüme evrildi. Bitcoin 60.000 dolar seviyesinde destek ararken, altcoin’lerde para çıkışı devam etti. Kripto piyasasındaki genel düşüş, özellikle halving senaryolarını gündeme getirdi. Birçok görüş, halving ile birlikte BTC’de boğa koşusu beklerken, bazı yatırımcılar da halving’in çoktan fiyatlandığını savundu.

Bitfinex’in yayımladığı raporda, Bitcoin tutan cüzdanların hareketlerini 2020 yılına bağladı. Benzer bir büyümeyi öngören rapor, BTC yükselişinin de sinyalini verdi.

Bitcoin (BTC)

Bitfinex raporundan Bitcoin için umut dolu senaryo

Bitfinex Alpha raporu, güncel Bitcoin görünümünün 2020 yılını yansıttığını ve olası bir büyüme aşamasına işaret ettiğini aktardı. Rapor, uzun vadeli yatırımcıların borsalardaki BTC arzını 18 ayın en düşük seviyesine düşürdüğünün altını çizdi.

Bitfinex analistleri, Bitcoin halving’inden kaynaklı arz şokunun borsalardaki arz şokuyla birleşeceğini ve bu dinamiğin BTC fiyatına pozitif yansıyacağını öne sürdü.

Rapor, borsalardaki BTC miktarının günden güne azalmaya devam ettiğini, spot Bitcoin ETF’lerin ve uzun vadeli yatırımcıların bu noktada önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Konuyla ilgili görüş bildiren analistler, “BTC fiyat dinamikleri için temel faktör bu haftaki halving‘tir ve halving yaklaştıkça, merkezi borsalardan ayrılan BTC’de kayda değer bir artış görülüyor. Bir yıldan fazla süredir hareket etmeyen inaktif BTC arzında 18 ayın en düşük seviyesine gerileme görüldü.” yorumunda bulundu.

The Block’un haberine göre, rapor, mevcut eylemlerin BTC piyasasında önemli bir yükselişin habercisi olduğunu ve bunun 2020 yılındaki boğa sezonuna benzediğini aktardı. Son olarak analistler, “Bu model, 2020 yılındaki gibi bir büyüme aşamasına giriyor olabileceğimizi gösteriyor.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala