bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,579.77 1.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,202.78 2.99%
bnb
BNB (BNB) $ 596.35 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507845 2.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455641 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14482 3.16%

Bitcoin tehlikede: Kritik veri yine negatif!

Bitcoin spot etf

Bitcoin için hayati öneme sahip olan spot Bitcoin ETF verileri yine negatif geldi. Verilere göre, 19 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerinden 326 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti.

Kripto para piyasasının toparlanma beklentisiyle takip ettiği spot Bitcoin ETF’lerinde, iki gündür net para çıkışı gerçekleşiyor. Boğa piyasasını başlatan ve yeni yatırımcıların piyasaya girmesine katkı sağlayan spot Bitcoin ETF’ler, 19 Mart tarihinde de kan kaybetti.

Verilere göre ETF’lerde, üst üste ikinci işlem gününde de net para çıkışı yaşandı. Bu seferki para çıkışının miktarı ise 326 milyon dolar oldu. Kurumsal yatırımcıların da alım iştahı kaybetmesi, BTC için tehlike çanlarını çaldı.

Durum ne kadar kötü?

spot bitcoin etf

Spot Bitcoin ETF verilerinde acı reçete

Kripto para yatırımcılarının boğa indikatörü olarak adlandırdığı spot Bitcoin ETF verileri günden güne kötüye gidiyor. Veriler, üst üste ikinci işlem gününde de net para çıkışı olduğunu gösterdi.

Wu Blockchain’in SoSo verilerine dayandırdığı haberine göre, spot BTC ETF’lerinde rekor miktarda para çıkışı gerçekleşti. verilere göre, spot Bitcoin ETF’lerinden iki günde toplam 480 milyon dolarlık bir çıkış yaşandı.

18 Mart tarihinde 154 milyon dolarlık net para çıkışına imza atan spot Bitcoin ETF’ler, 19 Mart tarihinde de 326 milyon dolarlık bir net para çıkışına ev sahipliği yaptı.

19 Mart tarihinde, spot Bitcoin ETF’lerin işleme başladığı günden bu yana en büyük net para çıkışı yaşandı. Verilerin daha da kötüye gidiyor olması, kripto yatırımcılarını korkuttu.

spot bitcoin etf verileri

Verilere göre, Grayscale’ın ETF ürünü GBTC’de tek günlük net para çıkışı 443 milyon ABD doları oldu. BlackRock’ın ETF ürünü IBIT ise 75,23 milyon dolarlık net para girişi gerçekleştirdi.

Negatif verilerin kripto piyasasına yansıması ise “acı reçete” olarak yorumlandı. BTC, verilerin ardından yüzde 6’lık bir düşüş yaşadı. En son 16 Mart tarihinde 70.000 dolar seviyesinde işlem gören BTC, gün içerisinde 60.700 dolara kadar geri çekildi. Satış baskısı, küresel piyasların negatif görünümüne ve spot ETF’lerin net para çıkışına bağlandı.

Merak konusu haline gelen veriler, BTC gidişatı için hayati bir öneme sahip durumda. CryptoQuant kurucusu, spot ETF’lerde net para girişi devam ettiği sürece piyasanın boğa görünümünde olduğunu söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala