bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,524.82 3.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,194.42 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 573.69 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 174.41 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.601012 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.40184 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128003 3.45%

Bitcoin üzerinde ABD baskısı: Satın alım fırsatı geldi mi?

btc bitcoin birikim

Bitcoin (BTC), Ether (ETH) ve diğer altcoinler, 7 Haziran’da ABD istihdam verilerinin beklentileri aşmasının ardından gerileme yaşadı. Uzmanlar bu düşüşü kısa vadeli bir “sarsıntı” olarak değerlendiriyor ve yükseliş trendinin devam edeceğine inanıyor.

İstihdam verileri kripto paraları sarstı

Ünlü kripto analisti Capo, 7 Haziran’da 848.000 takipçisine yaptığı açıklamada, “Desteğe doğru güçlü satışlar gerçekleşti. Altcoinler daha fazla etkilendi” dedi.

Capo, bu durumun “bir sarsıntı” olduğunu, piyasa veya ekonomik belirsizlik nedeniyle yatırımcıların panikle satış yaptığı görüşünü paylaştı.

7 Haziran’da ABD İstihdam Durumu Özet Raporu yayınlandı. Raporda beklenenden daha yüksek bir istihdam artışı olduğu ortaya çıktı.

Bu durum, kripto analistlerinin tahminleriyle çelişti. Analistler, daha zayıf bir istihdam verisinin faizleri düşürmeye yönelik adımları teşvik edeceğini ve Bitcoin’in yeni zirvelere ulaşacağını öngörmüştü.

10x Research Araştırma Başkanı Markus Thielen, 5 Haziran’da yaptığı açıklamada şu yorumu yapmıştı:

“Daha zayıf veriler, faiz indirimi ihtimalini geri getirebilir. Önümüzdeki hafta TÜFE enflasyon raporunu alacağız. Eğer yıllık TÜFE yüzde 3,3 ya da daha düşük çıkarsa, bu durum Bitcoin’i tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıyacaktır”

Thielen, verilerin farklı bir eğilim göstermesine rağmen, istihdam verilerinin doğrudan kripto piyasasının düşmesine neden olduğuna inanmıyor. Kripto araştırmacısı, piyasanın Cuma gününün sonunda belirleyici bir neden olmadan satışla karşılaştığını savundu:

“ABD istihdam verileri karışıktı. İşsizlik oranı yüzde 4’e yükseldi ancak beklenenden daha fazla iş imkanı oluştu. Bu artışın tamamı yarı zamanlı çalışan sayısındaki artıştan kaynaklandı.”

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, ABD’de toplam istihdam Mayıs ayında 272.000 kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 0,1 arttı.

bitcoin btc grafigi
bitcoin btc grafigi

Bitcoin son 24 saat içinde yüzde 1,99 düşüşle 69.410 dolara geriledi. CoinMarketCap verilerine göre Ether ise yüzde 3,22 oranında kan kaybetti. Altcoinlerde ise satışın dozu daha fazla. Pepe (PEPE) yüzde 10,54, Solana (SOL) yüzde 4,89 ve Dogecoin (DOGE) yüzde 7,88 oranında düştü.

Bitcoin için satın alma fırastı mı?

Diğer bazı yatırımcılar ise piyasanın zirvesinin çok uzakta olmadığını ve düşüşlerin bir satın alma fırsatı olarak değerlendirilebileceğini savunuyor.

Kripto traderı Kaleo, 7 Haziran tarihli bir tweet’te “Gerçek boğa piyasası henüz başlamadı bile” dedi.

Bir diğer trader, Jelle de Kaleo ile aynı görüşte:

“Hafta sonundan hemen önce küçük bir düşüş. Beklediğim gibi değildi ama yine de piyasa hareketli. Hızlı bir geri dönüş için düşüşleri satın aldım”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala