bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Bitcoin Madencilik Zorluğu Hızla Düşmeye Devam Ediyor

Bitcoin Madencilik Zorlugu Hizla Dusmeye Devam Ediyor

Son dönemde kripto para madencilerinin pek iyi günlerden geçmediğini söyleyebiliriz. Her ne kadar kripto paraların fiyatı bir nebze artmış olsa da hem artan elektrik ve ekipman fiyatları hem de zorlayıcı düzenleyi baskısı, madencilerin operasyonlarını daha zor bir hale getiriyor. Bu noktada son dönemde hızlı bir düşüş ivmesine giren Bitcoin mandecilik zorluğu da düşmeye devam ediyor.

Bitcoin Madencilik Zorluğu Temmuz 2021’in de Gerisinde Kaldı

Acımasız bir ayı piyasası kârı tüketirken, madencilerin makineleri kapatmasıyla bir Bitcoin bloğu madenciliği yapmanın zorluğu bugün yüzde 7.32 daha düştü. BTC.com madencilik havuzundan alınan verilere göre, 766.080 blok yüksekliğindeki ayarlama, Temmuz 2021’den bu yana en büyük aşağı yönlü değişikli oldu. Bu, Çin’in endüstriyi yasaklamasının ardından çok sayıda madencinin ağdan ayrıldığı zamandı. O zamanlar ülke, dünyanın en büyük bitcoin madenciliği merkeziydi.

Son birkaç ayda, Bitcoin madencileri, gelirlerini azaltan inatla düşük bir bitcoin fiyatı ile maliyetleri artıran yüksek elektrik oranları arasında sıkıştı. Core Scientific (CORZ) ve Argo Blockchain (ARBK) gibi büyük üreticiler likidite sıkışıklığıyla uğraşırken Compute North, Bölüm 11 için iflas başvurusunda bulundu.

Bu gidişat hakkında konuşan Luxor analisti Jaran Mellerud, şu ifadelere yer verdi:

“Bu düşük karlılık seviyelerinde, Antminer S19j Pro gibi enerji tasarruflu makineler kullanan madencilerin bile kWh başına 0,08 dolardan daha düşük fiyatlı elektriğe erişmesi gerekiyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala