bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,550.29 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.69 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 612.11 0.72%
solana
Solana (SOL) $ 144.53 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533985 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477768 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151579 0.14%

Bitcoin için tehlikeli senaryo: Tarihsel döngü

btc bitcoin duzeltme beklentisi

Kripto analisti Rekt Capital, Bitcoin için halving öncesi düzeltme beklentisiyle yatırımcılarda tedirginlik yarattı. Analist, daha önce halving öncesi ralliyi önceden bilmişti.

Bitcoin’in gün içerisinde 63.000 dolar seviyesine kadar gerçekleştirdiği düşüş, halving öncesi boğa koşusunun tamamlanmış olabileceğini düşündürttü. Sektörün uzman isimlerinin yorumları ise dikkat çekti.

Binance CEO’su Richard Teng, iki gün önce Bangkok’ta düzenlenen bir etkinlikte Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 80.000 doları aşabileceğini söyledi. Teng gibi düşünen birçok isim bulunuyor. Ancak bu isimlerin çoğu yükselişin halving sonrasında keskinleşeceğini düşünüyor.

Kripto analisti Rekt Capital, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir X paylaşımında, “Bitcoin, iki gün içinde resmi olarak tarihsel yarılanma öncesi geri çekilmelerin başladığı bölgeye girecek” dedi. Analistin bu paylaşımı, BTC düşüşüyle birlikte akıllara geldi.

bitcoin btc düzeltme

Bitcoin için düzeltme çanları çalıyor

Bitcoin (BTC), pre-halving denilen yarılanma öncesi yükselişini tamamladı mı? Yaptığı analizler ile gündemden düşmeyen kripto analisti Rekt Capital, Bitcoin gidişatı hakkında çarpıcı bir yorum yaptı. 14 Mart tarihinde yapılan yorum, BTC’nin gün içerisindeki düşüşüyle tekrar gündeme geldi.

Rekt Capital, 14 Mart tarihinde, BTC’nin yavaş yavaş ön halving öncesi düzeltmeyi temsil eden tehlike bölgesine yaklaştığını belirtmişti.

Analist, yaptığı bu analizi önceki boğa döngülerine dayandırdı. Rekt Capital, geçmişte de Bitcoin’in halving öncesinde düzeltme gerçekleştirdiğini aktardı. Analiste göre, Bitcoin 2016 halving’inden önce yüzde 40 ve 2020 halving’inden önce yüzde 20’lik düşüşe ev sahipliği yaptı.

Bir analiste göre Bitcoin, yarılanma öncesi “tehlike bölgesine” girmekten sadece birkaç gün uzakta olabilir – bu dönem, yarılanma öncesinde fiyatının tarihsel olarak düştüğü bir dönemdir.

Analist, benzer senaryonun başladığını ve BTC’nin önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklenen halving’e kadar düşüşünü sürdüreceğini iletti. Rekt Capital’in bu paylaşımı kısa sürede yoğun ilgi gördü ve birçok yatırımcıda tedirginlik yarattı.

Rekt Capital, analizini 14 Mart tarihinde şu notuyla paylaştı: “Bitcoin, iki gün içinde düzeltmenin başlangıcı olan tehlike bölgesine girecek.” dedi. Analistin paylaşımından 2 gün sonra ise kripto piyasası sallanmaya başladı.

Ayrıca analist, 2024’ün Ocak ayında yaptığı bir paylaşımda, yarılanma öncesi rallinin başlayacağını ve yarılanmaya iki ila üç hafta kala rallinin tamamlanacağını öngörmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala