bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,924.13 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,342.56 2.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.49 1.91%
solana
Solana (SOL) $ 143.29 1.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521539 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471837 1.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150712 1.79%

Bitcoin için kritik veri: Üçüncü günde de tökezledi

Bitcoin veri etf

Bitcoin yatırımcılarının yakından takip ettiği spot Bitcoin ETF verileri üç gündür üst üste negatif geliyor. 20 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerinden 261 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti.

Kripto para piyasası zorlu bir hafta geçiriyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, haftanın ilk işlem gününden geçtiğimiz güne kadar yüzde 11’lik düşüş yaşadı. BTC, 73.500 dolar seviyesinden 60.770 dolara kadar geriledi. Kripto yatırımcıları, düşüşün arkasındaki nedenleri araştırırken iki önemli faktörle karşı karşıya kaldı. Bunlardan birisi, kurumsalların adımlarını ifade eden ve boğa koşusu sinyalleri veren spot Bitcoin ETF’leri oldu.

Spot Bitcoin ETF’lerde haftanın ilk işlem gününden bu yana net para çıkışı yaşanıyor. Pazartesi günü net para çıkışı 154 milyon dolar ve Salı günü net para çıkışı 326 milyon dolar oldu. BTC’nin düşüşünde katkısı olan bu veri, 20 Mart Çarşamba günü de negatif geldi.

kripto veri etf spot

Spot Bitcoin ETF verileri yine negatif

Sektörün boğa indikatörü olarak yansıtılan spot Bitcoin ETF’lerde veriler yine negatif geldi. SoSoValue verilerine göre, 20 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerinden net para çıkışı yaşandı. Çıkan para miktarı ise 386 milyon dolar oldu. ABD Fed’in faiz kararından sonra ETF verilerinin de negatif gelmesi gündemi ısıttı.

Net para çıkışının başlıca sebebi yine Grayscale oldu. Grayscale’in GBTC ürününden 386 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti. GBTC, ilk işlem gününden bu yana toplam 13,27 milyar dolarlık net çıkışa tanıklık etti.

20 Mart’ın en yüksek tek günlük net para girişi ise BlackRock’ın IBIT’inde oldu. IBIT’e 49,28 milyon dolar net para girişi gerçekleşti. IBIT, alım satıma başladığı ilk günden bu yana 13,09 milyar dolarlık net para girişine ev sahipliği yaptı.

IBIT her ne kadar iştahlı bir ETF ürünü olsa da son günlerde Grayscale’in net para çıkışlarını karşılayamıyor. Bu nedenle görünüm günden güne negatife evriliyor. Üç gün üst üste net para çıkışı yaşanması, gözleri 21 Mart verisine çevirdi. 21 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerde neler olacağı merak konusu haline geldi.

Fed’in faiz kararı sonrası toparlayan piyasa, 21 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerine net para girişi gerçekleşmesi halinde pozitif görünüme geçebilir. Böylelikle düzeltme tamamlandı denilebilir. Ancak verilerin her an değişebileceği ve piyasanın oynaklığı unutulmamalıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala