bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,149.92 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,224.39 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 593.37 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 141.20 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518342 1.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463626 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147247 1.87%

Bitcoin için kârlı strateji: Satış için doğru zaman

bitcoin sirketler alim

Bir Reddit kullanıcısı, geriye dönük test edilen DCA (dolar maliyet ortalaması) ile Bitcoin için kârlı bir strateji oluşturdu. Yatırımcıların varlıkları tutması mı yoksa satış yapması mı daha mantıklı?

İnternetin arka penceresi olarak adlandırılan Reddit’in bir kullanıcısı, test aşamalarından geçirdiği DCA (dolar maliyet ortalaması) stratejisinin sonuçlarını paylaştı. Kullanıcıya göre, Bitcoin yatırımcılarının aşırı açgözlülük sırasında satış yapması daha mantıklı.

Reddit kullanıcısının yapmış olduğu analize göre, piyasa aşırı iştahlı durumdayken ve haber akışları yatırımcıları iştahlandırıyorken Bitcoin’in bir kısmını satmak mantıklı bir hamle oluyor. Bu strateji, sadece alıp saklamaktan daha çok kâr sağlıyor.

Analist, Bitcoin için kârlı bir stratejiye değindi

Bir Reddit kullanıcısı, “Korku ve Açgözlülük Endeksi” üzerinden Bitcoin için bir strateji oluşturdu. Reddit analisti, geriye dönük test ettiği stratejisinin en kârlı yöntem olduğunu savundu.

DCA (dolar maliyet ortalaması) yöntemini kullanan analist, Bitcoin’in yüzde 5’ini “aşırı açgözlülük” döneminde satmanın, uzun vade saklayan yatırımcılara oranla daha fazla getiri sağladığını öne sürdü.

XRP fiyat tahmin

Reddit’te u/skogsraw olarak bilinen kullanıcı, 21 Mart tarihinde yaptığı analiz ile stratejisini paylaştı. Dolar maliyet ortalamasında Korku ve Açgözlülük Endeksi’ni kullanan analist, stratejisinin uzun vadeli planlama için kullanılan DCA’ya göre daha kârlı olduğunu söyledi.

Kullanıcının ilk stratejisi olan “kıyaslama stratejisi”, 17 Mart 2018’den 9 Eylül 2023’e kadar haftada bir kez Bitcoin’e 100 dolar yatırılmasını kapsıyor. Bu da stratejinin yüzde 124,8’lik getiri sağlamasına katkı sunuyor.

Reddit kullanıcısının ikinci stratejisi ise “aşırı korku” dönemlerinde her hafta 150 dolar, korku dönemlerinde 100 dolar, “nötr” dönemlerinde 75 dolar, “açgözlülük” dönemlerinde 50 dolar ve “aşırı açgözlülü” dönemlerinde 25 dolar Bitcoin satın almayı kapsıyor.

Kullanıcının üçüncü stratejisi de ikinci stratejiye benziyor. Ancak bu stratejide, “aşırı açgözlülük” bölgesinde birikmiş Bitcoin’in yüzde 5’inin satılıyor.

Stratejilerden ilki yüzde 124,8’lik getirisi unuyor. İkinci stratejinin getirisi ise yüzde 140,1 oldu. Diğer taraftan kullanıcının son stratejisi ise yüzde 184’lük yatırım getirisiyle birlikte en kârlı strateji oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala