bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,990.95 2.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.32 5.33%
bnb
BNB (BNB) $ 580.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 173.25 7.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523665 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482268 5.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156513 4.46%

Bitcoin hayranı El Salvador başkanı Bukele yeniden seçildi

Bitcoin hayranı El Salvador başkanı Bukele yeniden seçildi

Ülkesinde Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesiyle kripto dünyasında gündeme oturan El Salvador başkanı Nayib Bukele ikinci kez seçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 85’ini alan Bukele, seçim zaferini sosyal medyadan duyurdu:

“Elimizdeki rakamlara göre başkanlık seçimlerinde oyların yüzde 85’ini aldık. Mecliste yer alan 60 koltuğun 58’i ile seçimleri açık ara kazandık. Bu, dünya demokrasi tarihinde bir rekor.”

El Salvador’un ekonomik bunalımlarla çarpıştığı dönemde ikinci kez seçilen Bukele, medyada sert yargı politikaları ve Bitcoin’e olan ilgisi ile tanınıyor. Bukele, ülkede tırmanan çete şiddetini önlemek adına hapis cezalarını önemli ölçüde ağırlaştırdı.

Nayib Bukele’nin Bitcoin serüveni

El Salvador, 2021 senesinde başkan Bukele’nin öncülüğünde Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Nayib Bukele hükümeti, ülkede kripto paraların kullanımını arttırmak adına Chino adlı kripto para cüzdanını geliştirdi. BTC ile El Salvador adına yatırım da yapan Bukele, ülkesinin kasasında toplamda 2 bin 825 adet Bitcoin tutuyor.

Bitcoin’e ilk yatırımını 2021’in Eylül ayında yapan ülke hazinesinin ortalama maliyetinin yaklaşık 42 bin dolar civarında olduğu biliniyor. Bukele’nin kripto paralara olan ilgisi yatırımcılar tarafından beğeni görse de Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve diğer finans kuruluşları bu hamleleri sık sık eleştirdi.

El Salvador’un Bitcoin hamleleri arasında yatırım ve kullanım haricinde vatandaşlık formülü, termal enerji ile madencilik yatırımı ve bir turistik bölge de yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala