bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

Bitcoin’in (BTC) TL Bazında Teknik Analizi – 23 Kasım 2020

Bitcoin Teknik Analizi

Bitcoin’in Paribu (paribu.com) verilerine göre TL bazında lineer ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. BTCTRY şu an için yaklaşık 138.650 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Aşağıdaki grafikte haftalardır takip ettiğimiz yükselen fibonacci kanalı gösterilmiştir. Grafikteki 3 yuvarlak alan içinde gösterilmiş olan seviyeler kullanılarak elde edilmiş olan fibonacci kanalının 1.5 katsayılı çizgisi üzerinde tutunmaya çalışan Bitcoin, bu çizginin üzerinde kalmaya devam ettikçe, 2 sayılı fibonacci kanal çizgisini hedeflemeye devam edecektir. Bu çizgi ise bugün için yaklaşık 150.000 TL seviyesinde direnç gösteriyor.

Geçen hafta Pazartesi günü paylaşmış olduğum analizde (https://www.btchaber.com/bitcoin-btc-tl-bazinda-teknik-analizi-16-kasim-2020/), BTCTRY’de alçalan takoz formasyonuna dikkatinizi çekerek 140.000 TL seviyesinin hedeflenebileceğinden bahsetmiştim. BTCTRY’de son oluşan fiyatlamalar beklentimiz doğrultusunda gerçekleşti ve geçtiğimiz hafta en yüksek 142.100 TL seviyesini görmüş oldu.

Yükselen bir trendde olduğumuz ve trend ile kanal çizgilerinin pozitif eğime sahip oldukları dikkate alındığında bu analizde belirtilen seviyelerin (yatay destek ve dirençler hariç) zaman ilerledikçe artan değerleri göstereceği unutulmamalıdır.

Gelinen noktada, grafikte siyah düz çizgi ile gösterilmiş olan kısa vadeli yükselen trend çizgisi üzerinde kalındıkça yükselişin devam edeceği açıktır. Bu yükselen trend çizgisi ise bugün için 131.500 TL seviyesinde destek gösteriyor. Ancak fibonacci kanal çizgilerinden 1.5 katsayılı kanal çizgisinin destek gösterdiği seviye olan 136.700 TL en yakın destek olması açısından takip edilmeli. Kısa vadeli geri çekilmenin son bulması ve fiyatların yeniden yukarı dönmesi durumunda 142.100 seviyesindeki bir önceki zirve direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin aşılması durumunda ise 150.000 TL hedefi kısa bir süre içinde test edilebilir. 150.000 gibi yuvarlak sayıların psikolojik olarak da bir direnç olduğu akılda tutulmalı. Yani bu seviyeler test edilirse, sonrasında biraz daha uzun sürebilecek bir düzeltme hareketine şahit olabiliriz.

Diğer taraftan, siyah yükselen trend çizgisinin 131.500 TL seviyesinde gösterdiği desteğin altında kapanışlar gelmesi durumunda sırasıyla 123.000 TL’deki 1 katsayılı kanal çizgisi ve sonrasında ise kırmızı yükselen trend çizgisinin hedeflenmesi söz konusu olabilir. Orta ve uzun vadeli yükselen bir trendin devam ettiği de düşünüldüğünde, olası geri çekilmeler alış için yeni fırsatlar doğurabilir. Ancak, volatilitenin ve riskin genelde çok yüksek olduğu bu enstrümanlarda işlemlerinizi yaparken, risk iştahınızı ve teknik analize göre belirleyeceğiniz stop-loss seviyelerini dikkate almayı unutmamanızı öneririm.

btc41
Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayabilirsiniz

BTCTRY’DE KISA VADELİ YÜKSELEN KANAL ile ÜSTEL HAREKETLİ ORTALAMALARIN DURUMU

Bitcoin’in aşağıdaki dört saat periyotlu grafiğinde ise kısa vadeli mavi yükselen kanal ile 55 ve 89 periyotlu Üstel Hareketli Ortalamalar(EMA) gösterilmiştir.

Mavi renkteki yükselen kanalın orta çizgisinin daha önce çok iyi bir şekilde test edilmiş olduğuna dikkat edin. Bu nedenle, bu kanalın orta çizgisinin geçtiği 135.700 TL seviyesi önemlidir ve kısa vadeli bir düşüş ihtimali için takip edilmelidir. Bu orta çizginin altında dört saatlik kapanışların gelmesi durumunda kanal alt çizgisinin destek gösterdiği 127.400 TL seviyeleri test edilebilir.

Diğer taraftan, aynı grafikte mavi renk ile gösterilmiş olan 55 periyotlu EMA’nın kırmızı renk ile gösterilmiş olan 89 periyotlu EMA üzerinde kalmaya devam ediyor olması, orta vadeli yükselişin hâlâ devam ettiğini gösteriyor. Bu iki hareketli ortalamanın birbirine göre durumunu dikkate alarak strateji geliştirmiş olanların, Eylül ayı ortalarında 82.500 TL seviyesindeyken (55-EMA’nın 89-EMA’yı aşağıdan yukarı keserek alış sinyali ürettiği andaki kapanış fiyatı) alış yaptıkları BTC’nin satışı için bir süre daha beklemelerinde fayda olabilir.

btc42
Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayabilirsiniz

BTCTRY İÇİN İNDİKATÖRLER NE SÖYLÜYOR?

Aşağıdaki dört saat periyotlu grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. MACD indikatör çizgisinin sinyal çizgisi altında hareket ediyor olması, kısa vadeli düşüşün bir süre daha devam etme ihtimalini artırıyor.

Diğer taraftan, RSI’yı incelediğimizde ise son oluşan dip ve zirvelerin bir öncekilerin altında gerçekleşiyor olması DOW TEORİSİ açısından RSI’da düşüşün bir süre daha devam etme eğiliminde olduğunu gösteriyor. 

RSI’nın bir indikatörü olan STOCH RSI ise içinde bulunduğumuz dört saatlik periyot itibariyle kendi sinyal çizgisini yukarıdan aşağıya kesmeye çalışıyor. Bu kesişim gerçekleşirse, RSI’da önümüzdeki dört saatlik periyotlar itibariyle daha düşük değerlerin gerçekleştiğini görebiliriz. Bu durum ise, fiyatlarda kısa vadeli yükselen kanal orta çizgisinin kırılması nedeniyle gerçekleşecek olabilir.

btc43
Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayabilirsiniz

Özetle;

Bitcoin’de kısa vadeli geri çekilmenin (düzeltme ya da kâr realizasyonu sürecinin) bir süre daha devam etme ihtimali yüksekken, orta ve uzun vadeli yükseliş trendinin devam ettiği de akılda tutulmalı. Bu doğrultuda, BTCTRY için TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta dilerim.

Destekler: 136.700, 135.700, 131.500, 123.000

Dirençler:  139.750, 142.100, 150.000

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala