bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,438.53 1.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,938.15 2.57%
bnb
BNB (BNB) $ 568.86 2.77%
solana
Solana (SOL) $ 158.65 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515202 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460096 1.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149913 3.37%

Bitcoin (BTC) altına gözdağı verdi: Gümüşü geride bıraktı

bitcoin etf

Bitcoin (BTC) piyasa değeri bakımından kısa süreliğine de olsa gümüşü geçerek altına gözdağı verdi. Lider kripto para birimi BTC, kısa bir süre için dünyanın en büyük sekizinci varlığı haline geldi.

Bitcoin (BTC), 10 Kasım 2021 tarihinde ulaştığı en yüksek fiyat noktası (ATH) olan 69.000 dolara odaklandı. Yeni bir ATH yapmaya çok yaklaşan BTC, dijital altın tartışmalarıyla birlikte ilgi odağı haline geldi.

CompaniesMarketCap’ten elde edilen verilere göre, Bitcoin kısa bir süreliğine 1,347 trilyon dolar değere sahip gümüşü geride bıraktı. BTC, dünyanın en büyük sekizinci varlığı oldu.

btc gümüş piyasa değeri
btc gümüş piyasa değeri

Bitcoin (BTC) altının yerini alacak mı?

Bitcoin (BTC) günden güne büyümeye ve benimsenmeye devam ediyor. Boğa sezonunun yarattığı iştahlı ortam, Bitcoin’e talebi artırdı. BTC, dün gece saatlerinde ATH noktasına yaklaştı. 68 bin 686 dolardan dönen BTC, piyasa değeri bakımından en yüksek seviyesine ulaştı.

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, lider kripto para birimi 1,325 trilyon dolar piyasa değerine sahip durumda. BTC’nin son 24 saatteki işlem hacmi 76 milyar dolar seviyesinde.

Kripto sektörünün uzman isimleri, BTC’yi dijital altın olarak görüyor. Uzmanlar, BTC’nin ilerleyen zamanlarda altının yerini alacağını ve daha çok tercih edileceğini düşünüyor.

BTC, gece saatlerinde gümüşü geride bırakarak dijital altın olma yolunda önemli bir adım attı. Satış baskısı nedeniyle gümüşün gerisine düşse de ATH yapması halinde tekrar öne geçecek.

BTC’nin ATH yapmasıyla birlikte yükselişini sürdüreceği yönünde beklentiler olduğu kadar düzeltme beklentisi de hakim. Bankacılık devi JPMorgan, BTC’nin halving sonrası 42.000 dolara düşeceğini öngördü. Fidelity ise madencilik krizi nedeniyle BTC’de satış baskısı olabileceğine değindi. Bitcoin halving’inden sonra negatif senaryo oluşmaya başlasa da BTC için uzun vadede beklentiler büyük.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala