bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,106.91 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,260.19 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 599.12 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 137.69 3.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512706 1.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4612 1.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14727 1.05%

Bitcoin boğası bitmeyecek! Dikkat çeken rapor

cryptoquant bitcoin boga

CryptoQuant, hazırladığı bir araştırma raporunda, Bitcoin boğa döngüsünün halving ve yeni yatırımcı iştahı nedeniyle bitmeyeceğini ifade etti.

Haftanın başından bu yana keskin bir şekilde düşen ve 60.770 dolara kadar gerileyen Bitcoin, boğa görüşünde olan yatırımcıları tedirgin etti. Düşüşün düzeltme olduğu söylendi ve potansiyel yükseliş yerleri arandı. Kripto para piyasası, ABD Fed’in faiz kararından sonra gözünü Bitcoin fiyatına çevirdi.

Fed’in faizi sabit bırakmasıyla birlikte yükselişe geçen Bitcoin, 67.000 doların üzerinde işlem görüyor. CryptoQuant ise boğa konusunda iştahını bir kez daha konuşturdu. CryptoQuant, öne sürdüğü veriler ile Bitcoin boğasının bitmediğini dile getirdi.

Bitcoin boğa

CryptoQuant Bitcoin boğasından emin

CryptoQuant, veriler üzerinden yayımladığı araştırma raporunda Bitcoin boğasına değindi. CryptoQuant, raporda, yeni yatırımcılardan gelen para akışı ve fiyat değerleme ölçülerinin halen daha geçmiş boğa verilerine ulaşamadığını aktardı.

Zincir üstü analitik kuruluşu CryptoQuant, Haftalık Kripto Raporu adlı araştırmasında, Bitcoin yatırımının yüzde 48’inin kısa vadeli yatırımcılardan geldiğini belirtti.

CryptoQuant’ın analistleri, boğa döngüsünün genellikle kısa vadeli yatırımcıların (yeni gelenler) para girişinin yüzde 84 ila yüzde 92 seviyesine ulaşılmasıyla sona erdiğini ifade etti.

yeni yatirimcilar

Konuyla ilgili açıklama yapan analistler, “Yeni yatırım akışlarının nispeten düşük seviyede olmasının da gösterdiği gibi, Bitcoin boğa döngüsü hala sona ermekten çok uzakta.” yorumunda bulundu.

Rapor ayrıca, değerleme ölçümlerinin halen daha geçmiş piyasa zirvelerinin altında olduğunu öne sürdü. Konuyla ilgili, “CryptoQuant P&L Endeksi hâlâ piyasanın en üst bölgesinin (kırmızı alan) dışında ve endeksin 1 yıllık hareketli ortalamasının üzerinde.” şeklinde açıklama yapıldı.

Özellikle Bitcoin halving’ine yaklaşık bir ay kalmış olması, piyasa üzerindeki yorumları şekillendiriyor. CryptoQuant analistleri de boğanın devam edeceği yönündeki görüşlerini halving’e dayandırıyor. Halving sonrası gündemde fazlasıyla yer edinecek Bitcoin, yüz binlerce yeni yatırımcıyı kripto sektörüne kazandırabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala