bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,819.83 2.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.66 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 591.70 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 135.93 4.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513552 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452616 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144068 3.91%

Bitcoin boğalarını heyecanlandıran veri! Yükseliş sürecek mi?

yükseliş btc bitcoin

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), ABD’nin KuCoin’e karşı soruşturma başlatmasına rağmen spot Bitcoin ETF’lerden gelen aşırı iştahlı veri neticesinde fiyat istikrarını korudu.

Kripto para piyasası günü pozitif bir seyirle geçiriyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 70.000 dolar bölgesinde işlem görüyor. BTC’nin fiyat istikrarı ise altcoin’lerdeki hareketliliği sürdürdü. Özellikle RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) kategorisindeki kripto para birimleri keskin yükselişler yaşadı.

ABD’li düzenleyici kurum CFTC ve ABD’li savcıların KuCoin’e yönelik hamlesi tedirginlik yaratsa da BTC fiyat istikrarını korudu. BTC’nin güçlü kalmasında spot Bitcoin ETF’ler önemli rol oynadı. Geçtiğimiz gün gelen veriler aşırı iştahı ortaya çıkardı. Peki veriler ne anlatıyor? Yükseliş sürecek mi?

BTC etf spot

Spot Bitcoin ETF’lerde boğa iştahı

Bitcoin (BTC) için görünüm pozitif. BTC’nin 70.000 dolarla flörtünde en önemli verilerden spot Bitcoin ETF’ler kritik rol üstlendi. Geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’lerine iştahlı bir net para girişi gerçekleşti.

SoSoValue verilerine göre, 26 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerine 417,98 milyon dolar net para girişi gerçekleşti. Bu miktar, 13 Mart tarihinden bu yana en büyük net para girişi oldu.

Verilere göre, Grayscale’ın spot ETF ürünü GBTC’den 212,33 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti. GBTC, ilk işlem gününden bu yana 14,36 milyar dolar net para çıkışına imza attı.

GBTC’nin para çıkışını BlackRock’ın IBIT ürünü ve Fidelity’nin FBTC ürünü karşıladı. IBIT, 162,16 milyon dolar net para girişine ev sahipliği yaparken, FBTC’de net para girişi 279,10 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

ETF rekabetinin genişlemesini sağlayan FBTC, ikinci işlem gününde de BlackRock’ın ETF ürününden daha fazla net para girişine tanıklık etti. Veriler, iştahın arttığını gösterdi.

Genel perspektiften bakıldığında, IBIT’te ilk işlem gününden bu yana 13,54 milyar dolar net para girişi gerçekleşirken, FBTC’de ilk işlem gününden bu yana 7,49 milyar dolar net para girişi meydana geldi.

Verilerin iştahlı ve pozitif gelmesi BTC fiyatını güçlü tuttu. 27 Mart tarihinde de benzer bir veri gelmesi halinde fiyat istikrarı korunabilir. Söz konusu veriler, BTC’nin yükselişi için zemin oluştursa da tek başına yeterli olmayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala