bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,944.86 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.19 4.43%
bnb
BNB (BNB) $ 591.05 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 134.55 5.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514381 0.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454239 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14159 5.68%

Bitcoin boğaları gaza bastı: Sansasyonel veriler!

btc eth analiz

Bitcoin (BTC), 15 Mart’tan bu yana ilk kez 72.500 doların üzerine çıkarak kripto piyasasını hareketlendirdi.

Kripto para piyasası gün içinde sansasyonel bir hareketliliğe tanıklık etti. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz hafta 64.500 dolara düştükten sonra gelen destek ile hafta sonu toparlanmıştı. Gözler bu haftaya çevrilirken, popüler kripto para biriminin çıkışa geçmesi dikkat çekti.

Verilere göre, BTC, son 24 günün en yüksek seviyesi olan 72.650 dolara temas etti. Bu bölgeden satış baskısı alsa da piyasayı hareketlendirmeyi başardı.

Hareketlenen kripto piyasasında, son 24 saatte 166,44 milyon dolar tasfiye gerçekleşti. Bu tasfiyelerin 118,37 milyon doları short (düşüş) yönlü işlemlerde oldu.

Bitcoin veri etf

Bitcoin halving koşusuna başladı mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yükselişe geçerek 72.650 dolara temas etti. Kripto para piyasasının halving öncesi nasıl bir hareket sergileyeceği de yavaş yavaş belli olmaya başladı.

BTC’nin yükselişiyle birlikte altcoin’lerde canlılık ortaya çıktı. BTC’nin yükselişinin yanında Ether (ETH) de göz kamaştırdı. ETH, uzun süre sonra 3.500 dolar direncini ele geçirdi ve 3.600 dolara ulaştı. ETH’deki yükseliş yüzde 6’yı aştı.

BTC’nin yarattığı pozitif görünüm ve ETH’nin altcoin’leri hareketlendirmesi, haftanın ilk gününde heyecan yarattı.

Kripto analisti Michaël van de Poppe, BTC hakimiyetinin halving öncesinde zirveye tırmandığını ve piyasanın canlandığını ifade etti. Ancak analist, henüz altcoin’lerin kazanması gerektiği bir ivme olduğunu ve BTC’ye karşı halen daha değersiz durumda kaldığını aktardı.

Beklentiler, BTC’nin bir süre daha piyasayı domine edeceği ve halving’e yaklaştıkça volatiliteyi artıracağı yönünde. ETH’nin ise 4.000 dolara ulaşmasıyla birlikte altcoin’lerde ufak çaplı bir ralli yaşatacağı düşünülüyor. Bu noktada BTC dominansının önce zirve noktalara temas etmesi ve daha sonra yavaş yavaş değer kaybetmesi hedefleniyor. BTC dominansı, 54,49 seviyesinde.

BTC grafik analiz

BTC’nin yaklaşık yüzde 2’lik bir yükseliş yaşaması halinde ise tüm zamanların en yüksek seviyesi meydana gelecek. BTC’de tüm zamanların en yüksek seviyesinin halving öncesinde görüleceği konuşuluyor. Yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi, kripto piyasasındaki heyecanı artırabilir.

Diğer taraftan spot Bitcoin ETF’lerinin 8 Nisan verisi de önemli kriter olacak. Önceki haftayı net para girişi ile tamamlayan spot Bitcoin ETF’lerin, bu haftanın ilk işlem gününde de pozitif ilerlemesi bekleniliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala