bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,708.07 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,310.30 5.26%
bnb
BNB (BNB) $ 603.08 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51936 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470423 2.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149598 2.25%

Bitcoin boğa indikatöründen tehlike çanları!

BTC bitcoin

Bitcoin (BTC) için kritik bir öneme sahip olan spot Bitcoin ETF verileri geçtiğimiz gün de negatif geldi. Üst üste dört gün boyunca spot Bitcoin ETF’lerden net para çıkışı gerçekleşti.

CryptoQuant kurucusunun boğa indikatörü olarak yansıttığı, sektörün birçok analistinin pür dikkat takip ettiği ve BTC’de talep şoku yarattığı söylenen spot Bitcoin ETF’lerde beklenen dönüş gelmedi.

Kripto sektörünün yakından takip ettiği spot Bitcoin ETF’lerinde para giriş çıkış verileri gündemi ısıttı. Verilere göre, spot ETF’lerden yine net para çıkışı gerçekleşti. Miktar azalsa da negatif görünüm gözlerden kaçmadı.

bitcoin halving dusus

Beklenen dönüş gelmedi: Bitcoin için sırada ne var?

BTC için düzeltmenin tamamlanıp tamamlanmadığı konusunda fikir veren spot Bitcoin ETF’lerde durum pek iyi görünmüyor. Birçok analistin de boğa indikatörü olarak yansıttığı spot Bitcoin ETF’lerinde 21 Mart tarihinde de net para çıkışı gerçekleşti.

SoSoValue’den elde edilen verilere göre, geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’lerinden net para çıkışı 93,85 milyon dolar oldu. Bir önceki gün 261 milyon dolar net para çıkışı ve 19 Mart tarihinde 326 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşmişti. Bu verilere bakıldığında, geçtiğimiz gün para çıkışının zayıfladığı görüldü.

spot bitcoin etf

Grayscale’ın spot BTC ETF’i GBTC’de 358 milyon dolar net para çıkışı görüldü. GBTC’nin ilk işlem gününden bu yana net para çıkışı 13,63 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Günün kurtarıcısı ise yine BlackRock oldu. BlackRock’ın BTC ETF’i IBIT’de 233 milyon dolarlık net para girişi gerçekleşti. IBIT ise ilk işlem gününden bu yana 13,32 milyar dolar net para girişine imza attı.

ABD Fed‘in faizi sabit bırakmasına rağmen ETF’lerde net para girişi gerçekleşmemesi şaşırttı. Yine de önceki günlere göre daha az miktarda net para çıkışı gerçekleşmesi ise düzeltmenin bitebileceğine yönelik beklentileri artırdı.

Gözler ise haftanın son işlem gününde spot ETF’lerin nasıl bir performans izleyeceğine çevrildi.

Girdi çıktı verilerine göre, ETF sağlayıcılarının elinde 53,76 milyar dolarlık BTC bulunuyor. Bu ETF’ler BTC arzının yaklaşık yüzde 4’ünü elinde tutuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala