bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,232.75 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.12 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 607.61 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.27 1.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489643 3.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.413916 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.136551 0.91%

Birleşik Krallık’ta kripto rekabeti başladı

londra birlesik krallik kripto

Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi, kripto ürünlerinde rekabet etmeye yönelik bir adım olarak WisdomTree’ye onay verdi.

WisdomTree, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda Bitcoin ve Ether’e odaklanan ETP’yi listelemek için Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi Finansal Davranış Otoritesi’nden (FCA) onay aldı.

WisdomTree, gün içinde yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık’ta listelenecek kripto varlıkların 28 Mayıs’tan itibaren işlem görmeye başlayacağını belirtti.

wisdomtree kripto onay

WisdomTree’den Birleşik Krallık’ta kripto adımı

ABD’de spot Bitcoin ETF sunan WisdomTree, gözünü Birleşik Krallık’a dikti. WisdomTree, Londra’da dijital varlık listeleyen ilk şirket oldu.

WisdomTree’nin dijital varlıkları doğrudan Bitcoin ve Ether tutacak. Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından belirlenen kurallar gereği bu ürünleri yalnızca profesyonel yatırımcılar alıp satabilecek. ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lerde ise böyle bir kural bulunmuyor.

Birleşik Krallık’ta kripto ürünlerini listelemek isteyen şirketler arasında ETC Group, 21Shares, Invesco Digital Market ve CoinSharesde yer alıyor. Onayları gösteren FCA web sitesi, Çarşamba günü WisdomTree, 21Shares ve Invesco Digital Market’tan gelen girişleri listeledi. Bu listeleme, alım satıma dahil olmak için son tarih olarak nitelendirildi.

Ocak ayında SEC’nin onayladığı ve işleme alınan spot Bitcoin ETF’lerin başarısı, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı. Bu durum neticesinde, bireysel ve kurumsal yatırımcılarda talep patlaması yaşandı.

Birleşik Krallık’ta dijital varlık ETP’si listelemek isteyen ETC Group, başvuru sürecinin devam ettiğini dile getirdi. FCA ise başvurular hakkında açıklama yapmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala