bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,140.92 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.96 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.45 2.30%
solana
Solana (SOL) $ 136.56 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517239 2.38%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457938 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145754 3.07%

Binance yetkilisi hapishaneden kaçtı: Neler oluyor?

Binance nijerya

Nijerya medyasının yaptığı bir habere göre ülkede tutuklu olan bir Binance yöneticisi hapishaneden kaçtı. Nijerya, Binance’i vergi kaçakçılığı ile suçladı.

Kripto para piyasasında her ne kadar düşüşler görülse de genel görünüm pozitif durumda. Bitcoin’in önümüzdeki ay halving gerçekleştirecek olması, kripto boğalarını iştahlandırıyor. BTC, düzeltmelerini yapa yapa ilerleyişini sürdürüyor ve altcoin’lere para akışı sağlıyor.

Piyasanın genel görünümünün pozitif olmasına rağmen Binance haberleri gündemi sarstı. Nijerya’nın yerel medya organı Premium Times, ülkede tutuklu olan bir Binance yetkilisinin hapishaneden kaçtığını bildirdi. Ayrıca Nijerya, Binance’e karşı ağır bir suçlamada bulundu.

Binance ve Nijerya arasında ipler kopuyor

Nijerya, Binance’i vergi kaçakçılığı ile suçladı. Ülke, Binance’e yönelik soruşturmalar kapsamında bir Binance yetkilisini tutuklamıştı. Basına düşen bilgilere göre, Nijerya’da tutuklu olan Binance yetkilisi hapishaneden kaçtı ve bir uluslararası uçak ile ülkeden çıkış yaptı.

binance nijerya yetkili

Nijerya’nın yerel medya organı Premium Times‘a göre, hapishanede tutuklu bulunan Nadeem Anjarwalla, bir camide Cuma namazına katıldıktan sonra kaçtı. Anjarwalla, hızlı bir şekilde uluslararası uçağa binerek ülkeden çıktı.

Ülke yetkilileri dünyanın en büyük hacimli kripto borsasına kafayı takmış durumda. Ülke yetkilileri, büyük bir soruşturma yürütüyor. Soruşturma kapsamında, borsanın ülkeden vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

Nijerya yerel basını haberi: “Kaynaklarımız, 38 yaşındaki Bay Anjarwalla’nın 22 Mart Cuma günü, kendisi ve meslektaşının alıkonulduğu Abuja misafirhanesinden, nöbetçi gardiyanların kendisini devam eden Ramazan orucu ruhuna uygun olarak dua etmek üzere yakındaki bir camiye götürmesinin ardından kaçtığını söyledi.” şeklinde servis etti.

Habere göre, Kenya vatandaşlığı da bulunan Britanyalı Anjarwalla’nın Middle East uçağıyla Abuja’dan kaçtı.

Bu sürecin Binance tarafına yansıması ve küresel ölçekte nasıl etki edeceği ise merak konusu oldu. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Nijerya haber akışından etkilenmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala