bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,027.89 0.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,179.18 4.42%
bnb
BNB (BNB) $ 592.21 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 136.08 4.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51373 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455657 2.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143084 4.81%

Binance Teknoloji Kadın Akademisi Hatay’da

binance teknolojide kadin hatay

Kripto para borsası Binance ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) iş birliğiyle Hatay’daki genç kadın üniversite öğrencilerine finansal okuryazarlık, blokzincir ve yapay zeka gibi konularda eğitimler verildi. Programın sonunda eğitime katılan 80 katılımcıya sertifikaları takdim edildi.

Binance tarafından paylaşılan basın bültenine göre projenin, “kripto, blokzincir ve Web3 alanlarında kadınların varlığını artırarak, sektördeki cinsiyet eşitsizliğine karşı önemli bir adım atarken Türkiye’nin teknolojik ve ekonomik gücünü artırmada önemli bir kilometre taşı olması” hedefleniyor.

Eğitim kapsamında düzenlenen sertifika ödül töreninde konuşma gerçekleştiren Binance Türkiye Genel Müdürü Mücahit Dönmez ise 6 Şubat felaketinin hemen ardından deprem bölgesinin Binance için öncelikli bölgelerden biri haline geldiğini vurgularken, “Binance olarak, depremzedelerin yanında olduğumuzu göstermek adına önemli adımlar attık. Binance, Türkiye’deki deprem bölgesinde bulunan kullanıcılarının her birine 100 dolar değerinde BNB bağışladı. Ayrıca, Binance Charity üzerinden toplanan bağışlar Kızılay’a gönderilerek depremzedelere destek olundu ve ayrıca AHBAP’a yaptığımız bağış ile çelik ev yapıldı ve okul olarak kullanıma açıldı. Bu nedenle Binance Teknolojide Kadın Akademisi programı için Hatay değerli bir lokasyon ve Binance’in misyonunu tanımlayan yenilikçi ruhu kucaklayarak, değişim ve gelişim için temelleri attığımız bir şehir” diye konuştu.

“Kripto sektöründe geçtiğimiz yıllarda cinsiyet eşitliği bakımından küresel olarak olumlu bir trend görülmesine rağmen, hem teknoloji hem de kripto alanlarında ne yazık ki hala bir eşitsizlik söz konusu” diye konuşan Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınların iş yerinde sadece katılımcı değil, lider olduğu, seslerinin duyulmaktan öte kutlandığı ve potansiyellerinin sınır tanımadığı bir gelecek yaratmayı hedefliyoruz. Cinsiyet eşitliğinin sadece sektörümüzde değil tüm sektörler ve toplumda sağlandığı bir gelecek için bir temelleri atmayı amaçlıyoruz.”

Hatay’daki üniversite öğrencileri sertifikalarını aldı

Binance Teknolojide Kadın Akademisi’nin paydaşlarından Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney program hakkında şunları belirtti: “Dernek olarak hepimizi derin yasa boğan deprem felaketinden sonra Hatay’da çok güçlü ve odaklı bir şekilde afetle mücadele çalışmaları yürütmüştük. Bu nedenle Akademi’nin ilk 50 mezununa sertifikalarını verdikten, onları istihdama hazırladıktan sonra yönümüzü deprem bölgesine çevirdik ve Hatay’da 80 üniversite öğrencisi genç kızımıza bu programı sunduk. Ne mutlu ki programa olan ilgi çok yüksek oldu. Eğitim sonrasında buradaki genç kızlarımızı daha uzun olan teknik eğitimlerimize davet ederek bu bölgelerden güçlü, teknolojide üreten, Türkiye’nin en büyük açığı olan nitelikli insan açığını kapatacak nitelikte kadın liderler yetiştirmek üzere iyi bir başlangıç yaptık.”  

“Birleşmiş Milletler mevcut hızda ilerlediğimiz takdirde, 2030 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun yüzde 8’ini oluşturan 340 milyondan fazla kadın ve kız çocuğunun aşırı yoksulluk içinde yaşayacağı öngörüyor. Bu alanda Türkiye’nin güçlenmesi, gayri safi yurtiçi hasılamızın yükselmesi ve Türkiye’nin dünyanın lider ülkeleri arasında teknoloji ve insan kaynağı ile yar alabilmesi için bu programın öneminin altını bir kere daha çizmek istiyorum” diye konuşan Öney, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemde Binance Teknolojide Kadın Akademisi’nde 5 yılda 5 bin kadını mezun ederek bu kadınların içinde bulundukları sektör ne olursa olsun teknolojinin vermiş olduğu güçle Türkiye’ye büyük katkı sağlamalarını umuyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala