bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,213.01 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,523.31 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 594.02 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 174.17 2.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.594835 3.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437642 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134526 7.20%

Beklenen gün geldi çattı: Ether’de fırtına öncesi sessizlik

ether eth spot

Spot Ethereum ETF’ler için kritik gün; SEC’nin nihai kararı vereceği günde ETH fiyatı 3.700 doların üzerinde seyrediyor.

Kripto para piyasası, spot Ethereum ETF gündemiyle dikkat çeken bir yükselişe imza attı. BTC 70.000 doların altında işlem görürken, ETH’nin 3.700 doların üzerinde kalıcı olduğu görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), gün içinde VanEck’in spot Ethereum ETF başvurusu için karar verecek. Kripto sektörü SEC’nin başvuruyu onaylayacağını düşünüyor. ETH, SEC’nin kararı öncesi sessizliğini koruyor.

SEC ether eth

Ether (ETH) gündeminde son düzlük

Spot Bitcoin ETF’lerin ABD’de işleme başlamasıyla birlikte gözler spot Ethereum ETF’lere çevrilmişti. Uzun süredir beklenilen ve birçok olumsuz haber akışıyla şekillenen spot Ethereum ETF’lerde beklenen gün geldi.

Ether, Ocak ayından bu yana Bitcoin’in gerisinde kaldı. Spot Bitcoin ETF’ler, BTC fiyatının yükselişe geçmesini sağladı. Bu dönemde ETH, BTC paritesinde keskin bir düşüş yaşadı.

İhraççı şirketler, spot Bitcoin ETF’lerin onaylanmasıyla birlikte ibreyi spot Ethereum ETF’lere çevirdiler. VanEck, BlackRock ve Fidelity gibi ihraççılar spot Ethereum ETF başvurusunda bulundu. Bu süreçte analistler, uzmanlar ve sektörün diğer oyuncuları SEC’nin başvuruları reddedeceği yönünde görüş bildirdiler.

Geçtiğimiz hafta işler değişti. ETF analistleri, spot Ethereum ETF’lerinin onaylanma ihtimalini yüzde 75’e çıkardı. Hemen ardından ihraççıların ve SEC’nin anlaşmaya yaklaştığı görüldü. İhraççılar, başvurularını SEC’nin istediği şekilde güncellediler.

SEC, gün içinde VanEck’in başvurusunu netleştirecek. Tıpkı spot Bitcoin ETF başvurularında olduğu gibi, diğer ihraççıların başvurularının da bugün onaylanması bekleniyor. ETF analisti Eric Balchunas, kararın bugün 23.00 (TSİ) civarında açıklanmasını bekliyor.

ETH, beklenen güne sakin bir giriş yaptı. Popüler altcoin, son 24 saatte yüzde 2’lik bir hareket gerçekleştirdi. Kripto analistleri, ETH’nin onay gelmesi halinde 4.000 dolara temas edebileceğini düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala