bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,794.09 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.61 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 598.33 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 141.88 1.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519128 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466061 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148194 0.35%

Ay sonu gelirken Bitcoin için olumlu veri: Boğa görünümü

Bitcoin'in yükselişi, MicroStrategy hisselerine yaradı

Kripto para piyasasında aylık kapanışa yaklaşılırken, önemli bir metrik olan spot Bitcoin ETF’lerinde hafta pozitif kapanmak üzere. Haftanın dördüncü işlem gününde de spot Bitcoin ETF’lerinde net para girişi gerçekleşti.

Kripto para piyasası pozitif bir görünüm ile Mart ayının kapanışına yaklaşıyor. İki gün sonra aylık kapanışı gerçekleştirecek olan kripto para piyasasında Bitcoin 70.000 dolar seviyesini ve Ether 3.500 dolar seviyesini tutmaya çalışıyor. Altcoin’lere ise para girişi devam ediyor.

Piyasanın pozitif görünümüne katkı sağlayan spot Bitcoin ETF’lerde ise işler yolunda gidiyor. 28 Mart verilerine göre, spot ETF’lere net para girişi 183 milyon dolar seviyesinde oldu.

Bitcoin BTC halving fiyat tahmini

Spot Bitcoin ETF’ler haftayı para girişiyle tamamlamak üzere

Kripto para piyasası 29 Mart tarihinde de hareketliliğini sürdürüyor. Bitcoin 70.000 dolar seviyesiyle flörtleşirken, Ether 3.500 doları korumaya çalışıyor. Piyasadaki hareketlilik, birçok argüman üzerinden yorumlanıyor. Bu yorumlardan birisi de spot Bitcoin ETF’leri üzerinden gerçekleştiriliyor.

Boğa indikatörü, potansiyel veri veya iştah ölçümü şeklinde adlandırılan spot Bitcoin ETF’leri, ayın son işlem haftasında pozitif seyrini sürdürüyor.

SosoValue’den elde edilen verilere göre, spot Bitcoin ETF’lerine 28 Mart tarihinde net para girişi 183 milyon dolar oldu. Böylelikle haftanın dört işlem gününde de spot ETF’lere net para girişi gerçekleşti.

spot bitcoin etf

Verilere göre, pozitif görüntü sergileyen spot ETF’lerde ipi yine BlackRock göğüsledi. Grayscale’ın ETF ürünü GBTC’den net para çıkışı 104,85 milyon dolar oldu. Klasikleşen GBTC para çıkışını, BlackRock’ın IBIT ürünü tolere etti. IBIT, 95,12 milyon dolar net para girişine tanıklık etti.

Fidelity’nin FBTC ürününün net para girişi 68,09 milyon dolar olurken, Bitwise’ın ürünü BITB 67,12 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi.

Böylelikle dördüncü işlem gününde de görünüm net para girişi yönünde oldu. Haftanın son işlem günü verisi ise merak konusu oldu. 29 Mart verisinin de pozitif gelmesi halinde spot ETF’ler Mart ayını güçlü bir şekilde kapatacak. BTC ise verilerin de ışığında istikrarlı fiyat grafiği oluşturuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala