bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Avrupa Birliği kripto regülasyonunda aceleci davranmıyor

BTCHaber TV’de günlük gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlarımızda bugünkü konuğumuz her Çarşamba olduğu gibi Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa’ydı. Regülasyonlar, farklı ülkelerden kriptolara ilişkin alınan kararlar ve yapay zeka konularında ilginç başlıklar ele alındı.

Kriptolarda bir yıl daha regülasyon yok

İlk olarak, kripto yatırımcı korumalarının Avrupa Birliği’nde 2024’ün sonlarına kadar yürürlüğe girmemesi konusunu değerlendiren Karababa, AB’nin regülasyon konusunda hızlı aksiyon almak istediğini bildiklerini fakat bu yeni duyurunun, sürecin mantıklı yürütülmesi ve doğru adımların atılmasını kapsayabileceğini söyledi. Söz konusu düzenlemelerin hayata geçişinin, ek uzatmalarla birlikte resmi olarak 2026’yı bulmasının da söz konusu olduğunu belirten Karababa, kişisel fikrinin sürecin o kadar uzamayacağı yönünde olduğunu ekledi.

Programda bunun yanı sıra Basel Komitesi’nden yapılan ‘bankaların kripto riski açıklanmalı’ çağrısı, Avustralya’nın kripto borsaları için lisanslama programını açıklaması, yapay zekanın parlayan yıldızları ve Netflix’te Grand Theft Auto oynanabilmesi gibi konular ele alındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala