bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,629.85 5.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,495.51 3.13%
bnb
BNB (BNB) $ 590.08 4.31%
solana
Solana (SOL) $ 170.60 8.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.579588 6.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436553 4.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.125426 6.53%

Avalanche blokzincir kaşifi kepenk kapatıyor

Snowtrace ethercsan

Avalanche’ın blokzincir kaşif platformu SnowTrace, Etherscan destekli web sitesini 30 Kasım tarihinde sonlandıracak. Ekibin bu hamlesinin, Etherscan’ın sunduğu hizmetin yılda 2 milyon dolarlık bir ücrete denk gelmesi nedeniyle gerçekleştiği bildirildi.

Etherscan’ın Hizmet Olarak Keşif (EaaS) aracını kullanan SnowTrace, X platformu üzerinden yaptığı bir paylaşımda hizmetlerini sona erdireceğini açıkladı. SnowTrace’in kullandığı Etherscan arayüz yapısı 30 Kasım’da sonlandırılacak.

SnowTrace, Etherscan arayüzünü sonlandıracak

Avalanche blokzincir aktivitelerini kullanıcılara sunan SnowTrace, arayüzü için Etherscan’e düzenli olarak ücret ödüyor. Bu ücret, Etherscan’ın Hizmet Olarak Keşif (EaaS) aracına ödeniyor.

Proje ekibi, SnowTrace hizmetlerini 30 Kasım’da sonlandırma kararı aldı. SnowTrace ekibi yalnızca Etherscan destekli gezginin kapatılacağını açıkladı.

SnowTrace, kullanıcılarından özel isim etiketleri ve iletişim doğrulama bilgileri gibi yedek bilgilerini 30 Kasım’dan önce kaydetmelerini istedi. Ekip her ne kadar projeyi sonlandırma sebebini açıklamasa da birçok kişi bunun Etherscan’ın talep ettiği yıllık ücret nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

Trading Strategy’nin kurucu ortağı Mikko Ohtama, EaaS’a yıllık aboneliğin yılda 1 milyon ila 2 milyon dolara mal olabileceğini iddia etti.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Ohtama, şunları söyledi; “EtherScan çok iyi bir ürün, ancak akıllı sözleşme doğrulaması merkeziyetsizleştirilmesi gereken bir şey. Düzenleyiciler, bu doğrulamaların kontrol edilme biçimine ve kaynak kodunun Malezya’daki bir özel şirket tarafından barındırılmasına sıcak bakmayacaktır.” dedi.

Ava Labs strateji ve operasyonlar başkanı Phillip Liu Jr. ise protokolün daha iyi bir arayüze ve altyapıya geçtiğini ifade etti. Phillip Liu Jr. tarafından yapılan açıklamaya göre, SnowTrace hizmetlerini durdurmayacak.

Etherscan’ın EaaS hizmeti, belirli ücret karşılığında blokzincirlerine bir blok gezgini ve uygulama programlama arayüzü (API) çözümü sunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala