bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

Arjantin Merkez Bankası Başkanı: Kripto Varlıkların Gelişimini Endişeyle İzliyoruz

arjantin merkez bankasi baskani kripto varliklarin gelisimini endiseyle izliyoruz

Arjantin Merkez Bankası (BCRA) Başkanı Miguel Pesce, kripto varlıkların gelişimini “endişeyle” izlediklerini söyledi.

Arjantin Fintech Odası tarafından Salı günü düzenlenen bir etkinlikte Pesce, “kripto para birimi adının uygun olmadığını” çünkü blokzinciri tabanlı hesap birimlerinin bir para biriminin tam tersi olduğunu söyledi ve kripto varlıkların “gizli bir şeye, opaklığa atıfta bulunduğunu” ekledi. 

Pesce ayrıca, bankanın Arjantin Menkul Kıymetler Komisyonu (CNV) ile yayınladığı ve kripto varlıkların yasal bir para birimi olamayacağını, yüksek oynaklığa sahip olduğunu, operasyonel aksaklıklara ve siber saldırılara maruz kaldığını ve diğer olumsuzlukların yanı sıra hiçbir güvencesi olmadığını ifade ettiği resmi bir belgeyi de tartıştı.

Pesce, “Yanlış bilgilendirme nedeniyle birinin üzerinde kontrolü olmayan bir yatırım yaptığı durumlardan kaçınmak için nüfusa bu araçların ne olduğunu açıklayarak eğitmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Kripto varlıkların bir yatırım aracı olarak değil, bir ödeme mekanizması olarak oluşturulduğunu söyleyen Pesce, kıtlıklarının bu enstrümanları finansal hale getirerek fiyatlarını yükselttiğini de sözlerine ekledi. Bu senaryo, kripto varlıklara bir para biriminin sahip olmaması gereken bir karakteristik olan “çok yüksek derecede oynaklık” verdiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala