bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,842.84 2.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,122.16 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 588.83 2.41%
solana
Solana (SOL) $ 136.01 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513503 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452776 3.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144146 3.94%

Analistten yeni onaylanan spot Bitcoin ETF’ler için uyarı!

analist 10 altcoin

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, Hong Kong’da onaylanan spot Bitcoin ve Ether ETF’lerinin beklenildiği kadar büyük bir olay olmadığını savundu.

Kripto para piyasası İsrail ve İran arasındaki gerilimin küresel çapta hissedilmesi nedeniyle zorlu süreçlerden geçiyor. Spot Bitcoin ETF’leriyle başlayan boğa koşusu, halving öncesinde sekteye uğramış durumda. Halving’e sayılı günler kala gözler BTC’nin fiyat performansına çevrildi. Birçok uzman BTC için yeni senaryoları oluşturmaya başladı.

Diğer taraftan Hong Kong, spot Bitcoin ve Ether ETF’lerine onay verdi. Bu onay ile birlikte BTC için beklentiler arttı. Bloomberg’ün ETF analisti Eric Balchunas, kripto yatırımcılarını Hong Kong konusunda uyardı.

bitcoin btc mart

Hong Kong ve spot Bitcoin ETF’ler

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), spot Bitcoin ve Ether ETF’lerini ihraç etmeleri için üç Çinli varlık yöneticisine şartlı onay verdi. Bu onay ile birlikte gözler Asya pazarına çevrildi. 15 Nisan’da onaylanan spot ETF’ler ile ilgili uzman görüşleri gündeme düşmeye başladı.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, yatırımcıların Hong Kong’da onaylanan spot Bitcoin ETF’ler konusunda fazla beklentiye kapılmaması gerektiğini dile getirdi. Analiste göre, Hong Kong onayı düşünüldüğü kadar büyük bir etkiye sahip olmayabilir.

Balchunas, geçtiğimiz gün X üzerinden yatırımcılara seslendi. Ünlü analist, ETF’lerin 25 milyar dolarlık bir giriş yaratabileceğine dair yüksek beklentileri kırdı. Analiste göre, yakın zamanda onaylanan ETF ürünlerine yönelik beklentilerin yumuşatılması gerekiyor.

Bloomberg’ün ETF analisti, konuyla ilgili, “Çok fazla akış beklemeyin. 25 milyar dolarlık bir tahmin gördüm, bu çılgınlık. Bizce 500 milyon dolar buldukları için şanslılar.” yorumunda bulundu.

Hong Kong’da spot Bitcoin ETF onayı alan şirketler arasında Harvest Fund Management, Bosera Asset Management ve China Asset Management yer alıyor.

Balchunas, Hong Kong pazarının ABD gibi ülkelere kıyasla daha küçük olduğunu ve bu nedenle spot ETF’lere para girişinin de az olacağını aktardı.

ETF analisti, ABD spot Bitcoin ETF’lerinin tüm Hong Kong ETF piyasasından daha fazla varlığa sahip olduğunun altını çizdi. Ayrıca analist, “Diğer ülkelerin Bitcoin ETF’leri eklemesi hiç şüphesiz katkı sağlayıcıdır, ancak güçlü ABD pazarına kıyasla beş para etmez.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala