bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,992.88 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.68 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 594.12 2.36%
solana
Solana (SOL) $ 136.29 5.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515254 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454906 3.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145237 3.38%

ABD’nin kıskacına giren KuCoin net bir mesaj verdi!

KuCoin abd iddia

ABD’nin kara para aklama iddialarıyla yöneldiği KuCoin, kullanıcı varlıklarının güvende olduğunu belirtti. Borsa, herhangi bir bank-run (sistemden hızlı çıkış) yaşanmayacağının sinyalini verdi.

Popüler kripto para borsası KuCoin, Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi (SDNY) savcıları ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından kıskaca alındı. KuCoin, ABD’li yetkili kuruluşlar tarafından bir dizi cezai ve hukuki suçlamalar ile karşı karşıya kaldı. BTC, mevcut gündemden dikkate değer bir düşüş yaşamadı.

Borsa, gündemi ısıtan ABD soruşturmasına yönelik açıklamalarda bulundu. KuCoin, kullanıcı varlıklarının güvende olduğunu ve herhangi bir bank-run yaşanmayacağını belirtti.

KuCoin abd

KuCoin sert kayaya çarptı

24 saatlik işlem hacmine göre en büyük yedinci kripto para borsası olan KuCoin, ABD’nin radarına girdi. ABD’nin düzenleyici kurumu Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve New York Güney Bölgesi (SDNY) savcıları KuCoin’e yöneldi.

ABD’li yetkililer, KuCoin’in 2019 yılının Temmuz ayı ile 2023 yılının Haziran ayı arasında ABD’deki müşterilerine emtia türevleri ve kaldıraçlı işlemleri sundu. Borsa, bu müşterilere marjlı ve finanse edilmiş emtia işlemleri teklif etti. ABD’li düzenleyici CFTC, KuCoin’in tüm bu hizmetleri kimlik doğrulama yöntemi olan müşterini tanı (KYC) olmadan gerçekleştirdiğini iddia etti.

Savcılar da benzer bir iddiada bulundu. ABD’li savcılar, KuCoin’in ABD’de önemli bir operatör olmasına rağmen CFTC’ye kaydolmadığının altını çizdi. Ayrıca savcılar, KYC doğrulaması yapmayan KuCoin’in milyarlarca dolarlık işlem hacimleri elde ettiğine değindi ve kara para aklama sinyali verdi.

ABD’de kıskaç altında kalan KuCoin, tüm bu süreçlerin ardından müşteri varlıklarının güvende olduğuna dair duyuru yayımladı. Borsa, ilgili suçlamaların ve raporların farkında olduklarını bildirdi. KuCoin, ülkelerin yasa ve yönetmeliklerine saygı duyduklarını ve standartlara sıkı sıkıya bağlı kaldıklarını aktardı.

ABD SDNY, her ikisi de Çin vatandaşı olan KuCoin kurucu ortakları Chun Gan ve Ke Tang hakkında suç duyurusunda bulundu. İki yönetici hakkında oluşturulan iddianamede, lisanssız para transferi, komplo kurmak, kara para aklamayı önleme programına uymamak ve ihlal başlıkları yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala